Packhunt wint DigiDare Award 2023

Nieuws 16-11-2023 om 10:47 - Nieuws - Standaardisatie en normering


Packhunt wint DigiDare Award 2023


Gisteren werd tijdens de digiGO D-Days de DigiDare Award 2023 uitgereikt aan Packhunt. De winnaar is gekozen via een publieksstemming op de eerste dag van de digiGO D-Days. De twee andere finalisten waren ‘BIM: Bouwfysisch Informatie Management’ (LBP|SIGHT) en BIM-PROVESY (Rijkswaterstaat).

Packhunt is naar eigen zeggen de eerste marktplaats gericht op digitale oplossingen voor de bouw. Je vindt er software, producten, data en (digitale) diensten voor computational designers, architecten, ingenieursbureaus, aannemers en ontwikkelaars. Het platform helpt de bouwindustrie versneld te digitaliseren.

Investering terugverdienen

“Als een bedrijf investeert in een digitale oplossing kan dat bedrijf die investering heel gemakkelijk zelf weer terugverdienen via deze markplaats”, aldus Packhunt CEO Jeroen Coenders tegen digiGO. “Op die manier geven we bedrijven een reden om te investeren in digitalisering.”

In Packhunt maak je met behulp van een ‘parametrische taal’ in Grasshopper een eigen ‘script’. Coenders: “Waar we vroeger in tekst moesten coderen kan dat nu visueel. Dat maakt de drempel om zelf iets te programmeren veel lager.”

Concurrenten gebruiken elkaars oplossingen

Bovendien kun je dat wat je in Packhunt hebt gebouwd, van elkaar gebruiken. “Concurrenten gaan elkaars oplossingen gebruiken”, ziet Coenders. “Dat hadden we in eerste instantie niet zo extreem verwacht, maar dat zien we nu wel gebeuren. Bovendien hebben via Packhunt kleine aannemers, kleine architectenbureaus, kleine ingenieursbureaus de beschikking hebben over de tool van de grote bedrijven.”

Bron: Aannemervak


Redactie

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Redactie Het Nationaal BIM Platform

Adres:
Jac. P. Thijsseweg 1G, 2408 ER Alphen aan den Rijn, Nederland

Telefoon:
088 776 34 44

E-mail:
Openen

Over Redactie:
Het Nationaal BIM Platform is de community voor iedereen met interesse in het nieuwe bouwen, Bouwwerk Informatie Modellen (BIM), 3D-bouwen en innovaties in de bouw. We informeren over trends en bedrijven in de bouwsector en verbinden BIM-specialisten en bedrijven met elkaar.

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.