Parametrisch ontwerpen centraal in update Archicad 24.3

Nieuws 09-04-2021 om 8:57 - Softwareleveranciers


Parametrisch ontwerpen centraal in update Archicad 24.3


Archicad komt deze week met een nieuwe update, Archicad 24.3, op basis van gebruikersfeedback. Deze nieuwe versie van de BIM-oplossing gaat met name in op de functie om eenvoudig eigen objecten te ontwerpen op macOS en Windows.

In deze nieuwe versie zijn, naast nieuwe functionaliteiten, ook verbeteringen doorgevoerd die de snelheid van het systeem bij geopende projectlijsten ten goede komen.

Geautomatiseerde mapping

Eén van de belangrijkste updates is de mogelijkheid voor het geautomatiseerd mappen van geëxporteerde profielen uit Archicad. Deze methode bespaart tijd en moeite in vergelijking met handmatig in kaart brengen. Hetzelfde databasebestand kan worden gebruikt bij importeren, exporteren of beide.

Parametrisch ontwerpen

Daarnaast gaat deze update van Archicad in op het ontwerpen van eenvoudige oprekbare en instelbare tot volledig parametrische objecten. Sinds deze laatste update is de PARAM-O functie rechtstreeks in Archicad ingebouwd, op zowel macOS als Windows.

PARAM-O is een gebruiksvriendelijk parametrisch ontwerp-gereedschap in Archicad waarmee aangepaste, parametrische objecten en bouwelementen ontwikkeld kunnen worden, zonder een enkele regel code of script te schrijven. De ontwerpen zijn eenvoudig aan te passen om aan de behoeften van jouw project te voldoen en je hoeft ze niet te verbouwen om in een andere omgeving te passen.

Met parametrisch ontwerpen is het mogelijk om onder andere raveelijzers, vlechtwerk en ander repeterend siermetselwerk, meubilair, balkons, prefab betonelementen, noodoverstorten en metselwerkondersteuning te ontwikkelen.

Meer info

Meer weten over het ontwerpen van eenvoudige oprekbare en instelbare tot volledig parametrische objecten (PARAM-O) Op donderdag 15 april vertelt KUBUS er alles over tijdens een gratis online event. Bekijk het event hier.

Bron: KUBUS


KUBUS

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Ronald de Graan

Adres:
Stuiverstraat 100, 5611 TC Eindhoven, Nederland

Telefoon:
040 213 19 50

Over KUBUS:
KUBUS is met BIMcollab wereldwijd marktleider op het gebied van cloud based BIM issuemanagement, geïntegreerd met modelvalidatie. Daarnaast is KUBUS exclusief distributeur van Archicad in de Benelux, ontwikkelaar van Nederlands meest gebruikte bestekverwerker KUBUS Spexx en serviceprovider van Solibri. KUBUS levert sinds 1992 BIM-software voor de ontwerpende en uitvoerende bouw: van ontwerpsoftware tot tools voor modelchecking en issuemanagement voor het verbeteren van modelkwaliteit. Ook adviseert en ondersteunt KUBUS bedrijven bij de transitie naar het werken met BIM, waarbij de praktijkgerichte aanpak ervaren wordt als onderscheidend.

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.