Parametrisch ontworpen brug levert SBE BIM Award op

Nieuws 10-11-2022 om 11:54 - Aannemers en bouwbedrijven - BIM-adviseurs - BIM-cloudplatforms - Ingenieursbureaus - Softwareleveranciers


Parametrisch ontworpen brug levert SBE BIM Award op


Ingenieursbureau SBE stuurde de afgelopen twee jaar verschillende projecten in voor de BIM Awards. Afgelopen jaar is het bedrijf op zoek gegaan naar een project dat eruit schiet. Dit is zeker gelukt, want het betreffende project ‘Fietsbrug Vijfstraten’ won in de categorie ‘Infrastructurele projecten’. Kevin De Maesschalk, BIM Manager bij SBE, vertelt waarom dit project zo bijzonder is: “We hebben dit project uitgekozen voor de BIM Awards omdat het gaat om een ander type structuur, namelijk een brug waarbij de complexiteit zat in de gatenpatronen. Er is hierbij gebruik gemaakt van Rhino 6 en Grasshopper en binnen het project vanuit één locatie met centrale modellen gewerkt, waarbij de modellen zoveel mogelijk zijn hergebruikt.”

Lees hier meer over de uitreiking en het project van SBE.


Construsoft

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Geen contactpersoon.

Adres:
Hengelder 16, 6902 PA Zevenaar, Nederland

Telefoon:
0316 20 00 00

Over Construsoft:
Construsoft levert software voor Building Information Modeling (BIM) aan bedrijven in de bouw, infrastructuur en energie-industrie in meer dan 30 landen in Europa en Zuid-Amerika. Als leverancier en ontwikkelaar van BIM-software zijn we uitgegroeid tot marktleider in de staalbouw en hard op weg om ook de marktleider in andere branches te worden. Inmiddels zijn meer dan duizenden projecten wereldwijd uitgevoerd met Trimble BIM-software, waar onder Tekla en Vico Office. De fases waarin software is toegepast, zijn: ontwerp, begroten, calculeren, planning, voorcalculatie, constructief, staal-, beton- en HSB-detaillering, fabricage, montageplanning, uitvoering (ook LEAN).

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.