Platform voor digitale samenwerking: Digital Engineering Community

Nieuws 20-07-2021 om 9:10 - Aannemers en bouwbedrijven - Infra en civiele techniek


Platform voor digitale samenwerking: Digital Engineering Community

De Digital Engineering Community (DEC) is een digitale ontmoetingsplaats waar ideeën over softwareontwikkelingen voor de bouw en infrasector worden opgestart en versneld. De DEC krijgt naar eigen zeggen steeds meer vorm. Inmiddels worden de eerste applicaties ontwikkeld.

De DEC is een initiatief van Heijmans, BAM Infra Nederland en Ballast Nedam en sinds kort doen Boskalis, Dura Vermeer, Mobilis, Van Oord, VIKTOR en VolkerWessels ook mee. Binnen deze open community ontwikkelen verschillende partijen applicaties waarbij standaard handelingen worden geautomatiseerd. “Door de samenwerking en het bundelen van kennis vinden we samen in één keer het wiel uit, is financiering van het (engineerings)proces eenvoudiger en bieden we gedragen oplossingen van hoge kwaliteit”, schrijft de site van BAM, een van de initiatiefnemers. Aanmelden kan via www.digitalengineeringcommunity.nl.

Bron: BAM Infra


Redactie

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Redactie Het Nationaal BIM Platform

Adres:
Flemingweg 8, 2408 AV Alphen aan den Rijn, Nederland

Telefoon:
088 776 34 44

E-mail:
Openen

Over Redactie:
Het Nationaal BIM Platform is de community voor iedereen met interesse in het nieuwe bouwen, Bouwwerk Informatie Modellen (BIM), 3D-bouwen en innovaties in de bouw. We informeren over trends en bedrijven in de bouwsector en verbinden BIM-specialisten en bedrijven met elkaar.

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.