Raad van State: dieren onvoldoende beschermd in gedragscode duurzaam renoveren

Nieuws 23-04-2021 om 10:02 - Overheid


Raad van State: dieren onvoldoende beschermd in gedragscode duurzaam renoveren


De Raad van State heeft geoordeeld dat dieren onvoldoende zijn beschermd in een gedragscode voor het duurzaam renoveren van woningen. Dat meldt NRC. Door de uitspraak loopt het isoleren en energiezuiniger maken van duizenden woningen flinke vertraging op.

De code is in 2017 goedgekeurd door minister Carola Schouten (ChristenUnie, Natuur). Dat had ze echter niet mogen doen, zo oordeelt de Raad van State. De code biedt namelijk onvoldoende zekerheid dat beschermde diersoorten zoals de huismus, de gierzwaluw en diverse soorten vleermuizen op de lange termijn in stand worden gehouden. Die instandhouding is een eis van de Europese Vogel- en Habitatrichtlijn.

Gedragscode door klimaatambitie Nederland

De gedragscode uit 2017 vloeit voort uit de klimaatambitie van Nederland, schrijft NRC. De code is opgesteld door Stroomversnelling, een organisatie waarin bouwers, toeleveranciers, woningcorporaties en gemeenten zijn verenigd. De 8 miljoen woningen en kantoren zijn goed voor circa een derde van de totale CO2-uitstoot. Binnen het klimaatakkoord is afgesproken dit jaar 50.000 woningen te renoveren, oplopend tot 200.000 in 2030. Daarvan zijn velen zogeheten nul-op-de-meter-woningen, die op jaarbasis net zoveel duurzame energie opwekken als ze verbruiken.

Bron: Raad van State, NRC


Redactie

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Redactie Het Nationaal BIM Platform

Adres:
Flemingweg 8, 2408 AV Alphen aan den Rijn, Nederland

Telefoon:
088 776 34 44

E-mail:
Openen

Over Redactie:
Het Nationaal BIM Platform is de community voor iedereen met interesse in het nieuwe bouwen, Bouwwerk Informatie Modellen (BIM), 3D-bouwen en innovaties in de bouw. We informeren over trends en bedrijven in de bouwsector en verbinden BIM-specialisten en bedrijven met elkaar.

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.