Rapport Asite over voordelen van CDE

Nieuws 14-10-2021 om 11:53 - Softwareleveranciers


Rapport Asite over voordelen van CDE


Bij een typisch bouwproject gaan er regelmatig documenten verloren, ontbreekt vaak communicatie en gaan er over de hele linie dingen fout. Het nieuwste brancherapport van Asite, ‘Uncovering the ROI in a Common Data Environment’, helpt organisaties bij het maken van hun eigen businesscase voor een Common Data Environment (CDE).

Het rapport van Asite duikt in de impact die een CDE kan hebben op de productiviteit en winst van een organisatie. De chaos die kan optreden zonder CDE, kan uiteindelijk namelijk miljoenen kosten voor een project.

Onderdelen rapport

Het rapport onderzoekt daarbij de oorsprong van de lage productiviteitscijfers in de industrie en de verklaring achter de plotselinge toename van digitale adaptie, die vorig jaar plaatsvond. Het onderzoekt ook hoe een CDE problemen kan oplossen die voorkomen tijdens de hele levenscyclus van activa, van ontwerp tot aanbesteding tot bouw.

Evaluatie rendement investering CDE

Ten slotte biedt het rapport ook een gids voor het evalueren van het rendement op de investering van een CDE. Door 10 eenvoudige vragen kunnen lezers een businesscase voor een CDE opstellen en evalueren of deze geschikt is voor hun organisatie.

Bron: PBCToday


Redactie

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Redactie Het Nationaal BIM Platform

Adres:
Flemingweg 8, 2408 AV Alphen aan den Rijn, Nederland

Telefoon:
088 776 34 44

E-mail:
Openen

Over Redactie:
Het Nationaal BIM Platform is de community voor iedereen met interesse in het nieuwe bouwen, Bouwwerk Informatie Modellen (BIM), 3D-bouwen en innovaties in de bouw. We informeren over trends en bedrijven in de bouwsector en verbinden BIM-specialisten en bedrijven met elkaar.

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.