RED Company gebruikt BIMlink als vastgoeddossier bij nieuwbouw The BaanTower

Nieuws 06-07-2023 om 11:57 - Architectenbureaus


RED Company gebruikt BIMlink als vastgoeddossier bij nieuwbouw The BaanTower


RED Company gaat BIMlink als online vastgoeddossier inzetten tijdens de nieuwbouw van The BaanTower. De toren in het hart van Rotterdam is ontworpen door architectenbureau Powerhouse Company. Eind juni is het startsein gegeven voor de bouw van de woontoren met hoogwaardige appartementen die in september begint. Na de voltooiing kunnen de bewoners vanuit de enorme ramen genieten van een schitterend uitzicht over de Maasstad.

Rotterdam is na voltooiing van The BaanTower weer een in het oog springend gebouw rijker. De woontoren is samen met de CoolTower en DWNTWN direct herkenbaar in de skyline van Rotterdam. De iconische wolkenkrabber wordt bedekt met zwart natuursteen en is afgewerkt met een lichtgevende kroon, zodat hij opvalt tussen de omringende hoogbouw.

De toren omvat 51 verdiepingen met een totaaloppervlakte van 38.250 m2. De 427 appartementen hebben elk een prachtig uitzicht dankzij de grote ramen die zijn omlijst in champagnekleurig geanodiseerd aluminium met ventilatie-elementen in de frames. De lay-out geeft elk appartement het gevoel van een eigentijdse loft. De dragende kolommen in de gevel en een centrale betonnen kern zorgen ervoor dat de appartementen in de toekomst kunnen worden aangepast.

Digitaal vastgoeddossier

Projectontwikkelaar RED Company heeft BIMlink geselecteerd als online gebouwdossier voor al de juiste documenten, tekeningen en modellen van The BaanTower. Deze informatie staat zo 24/7 online en is snel, veilig en gestructureerd beschikbaar voor alle projectpartners.

Teamwork

Het team van aannemers, installateurs en adviseurs staat in de startblokken om te beginnen met de bouw van dit bijzondere en complexe project. De locatie in hartje Rotterdam vraagt om het uiterste van alle betrokkenen. Het wordt dus nog een uitdaging om samen technisch, constructief en organisatorisch het gebouw op het hoogste kwaliteitsniveau op te leveren. De inzet van BIMlink als online gebouwdossier ondersteunt bij deze uitdaging. Hoe dan ook, weten de samenwerkende gespecialiseerde bedrijven waar ze voor staan; samen een fantastisch project realiseren.

KUBUS heeft op 27 september 2022 een online bijeenkomst in de reeks Architects in CTRL georganiseerd over architectenbureau Powerhouse Company. Bekijk de opname hier.


BIMlink

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Roy van der Velden

Adres:
Beemdgras 8, 2404 NT Gouda, Nederland

Telefoon:
070 219 08 00

Over BIMlink:
BIMlink is een online gebouwdossier voor het opslaan en beheren van informatie over elke fase van het ontwikkelen, ontwerpen, realiseren en beheren van gebouwen. Alle juiste documenten, tekeningen en modellen over alle levensfases van een gebouw zijn 24/7 online, veilig en gestructureerd beschikbaar voor de betrokken projectpartners. Alle projectpartners hebben toegang tot actuele data uit het dossier die voor hen relevant is. Zo wordt het gebouw efficiënt en gezamenlijk gebouwd en beheerd.

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.