Release SketchUp Pro 2020

Nieuws 20-02-2020 om 15:40 - Softwareleveranciers


Release SketchUp Pro 2020


SketchUp 2020 is vanaf nu beschikbaar. In het afgelopen jaar zijn de wensen van de gebruikers in kaart gebracht wat heeft geleid tot een nieuwe versie met enkele waardevolle verbeteringen in de workflow. Een grote verandering in de modelorganisatie is Outliner. Gebruikers hoeven niet langer Layer op Layer te creëren, want modellen kunnen direct binnen Outliner beheerd en georganiseerd worden. Met behulp van het oog-icoon kan vervolgens gemakkelijk gewisseld worden tussen de belangrijkste onderdelen van het model, zoals de plattegronden van de begane grond en het meubilair.

Verder zijn de volgende wijzigingen doorgevoerd:

 • Nieuwe grips op bounding boxes
  • Vanaf nu zullen objecten die verborgen zijn automatisch transparant worden, zodat ze eenvoudig verplaatst of geroteerd kunnen worden.
 • Betere controle over verborgen voorwerpen
  • Voor een eenvoudigere modelleerervaring is in het dropdownmenu het verbergen van objecten nu gescheiden van het verbergen van de geometrie. Dit geeft de mogelijkheid om verborgen geometrie en verborgen objecten beter te beheren.
 • Updates SketchUp-woordenboek
  • Objects zijn nu een verzamelnaam voor Groups, Components en Dynamic Components. Ook worden lagen nu ‘Tags’ genoemd. Dit heeft geen invloed op hoe de objecten werken.
 • LayOut 2020: documentcontrole
  • Er zijn meer bewerkingsmogelijkheden, direct in de LayOut, waardoor er niet meer constant geswitcht hoeft te worden tussen SketchUp en LayOut.
 • Modelaanzicht beter aan te passen in LayOut
  • Het is nu mogelijk om een stijl of camerahoek direct in LayOut te veranderen zonder de wijzigingen te verliezen. Wanneer de wijzigingen in LayOut worden aangebracht, worden delen van de menubalk grijs als waarschuwing dat er een aanpassing is gemaakt.
 • Verbeterde aanpassing van tekeningen
  • Sommige Viewports kunnen nu gekoppeld worden aan een ander SketchUp-model, zonder dat hiervoor eerst dat viewport verwijderd moet worden, een nieuw SKP-model ingevoegd moet worden en alle schaalinstellingen en viewport-instellingen gereset moeten worden.
  • Rechtstreeks in het LayOut-document kan de zichtbaarheid van Tags gewisseld worden, waardoor er geen extra scenes gemaakt hoeven worden voor LayOut-bestanden.

Klanten met actief onderhoud zullen worden geïnformeerd over de nieuwe versie.


Voor meer informatie over Construsoft neem je contact op met

de afdeling P&O, telefoon: 0316 20 00 00, email.


Construsoft

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Jos Obbink

Adres:
Hengelder 16, 6902 PA Zevenaar, Nederland

Telefoon:
0316 20 00 00

Over Construsoft:
Construsoft levert software voor Building Information Modeling (BIM) aan bedrijven in de bouw, infrastructuur en energie-industrie in meer dan 30 landen in Europa en Zuid-Amerika. Als leverancier en ontwikkelaar van BIM-software zijn we uitgegroeid tot marktleider in de staalbouw en hard op weg om ook de marktleider in andere branches te worden. Inmiddels zijn meer dan duizenden projecten wereldwijd uitgevoerd met Trimble BIM-software, waar onder Tekla en Vico Office. De fases waarin software is toegepast, zijn: ontwerp, begroten, calculeren, planning, voorcalculatie, constructief, staal-, beton- en HSB-detaillering, fabricage, montageplanning, uitvoering (ook LEAN).

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.