Respace vraagt aandacht voor leegstand in Nederland

Nieuws 11-01-2022 om 10:56 - Vastgoedbeheerders


Respace vraagt aandacht voor leegstand in Nederland


Expert in duurzame herbestemming van vastgoed komt met ludieke actie om de noodzaak én kansen van herbestemming van vastgoed onder de aandacht te brengen

Respace, een ConTech scale-up die de bouwsector radicaal wil verduurzamen, vraagt met een ludieke actie om aandacht voor de leegstand in Nederland. Tijdens de actie met de naam ‘Hierrr met je Tekening’ – knipoog naar de jaarlijkse actie van Radio 538 – kunnen ontwerpers hun tekeningen voor herbestemmingen insturen.

Iedereen die een ontwerp heeft liggen voor een nog uit te voeren herbestemming, kan die geheel vrijblijvend uploaden op de actiepagina respace.nl/win. Men maakt daarmee kans op een gratis omtekening naar het duurzame Respace bouwsysteem, inclusief renders.

Urgentie vastgoedmarkt

Met deze actie wil Respace aandacht vragen voor de urgente situatie dat er tot 2030 één miljoen woningen moet worden bijgebouwd, terwijl er op dit moment ook 30 miljoen vierkante meter vastgoed leegstaat. “Saillant natuurlijk. In een tijd dat de bouw radicaal moet verduurzamen is herbestemmen met biobased materialen 1+1=3: minder leegstand, minder woningvraag, minder co2. Bovendien is herbestemming met een prefab systeem ook nog veel sneller en kostenefficiënter te realiseren dan nieuwbouw”, aldus Eldin Fajkovic van Respace.

Vakkundige jury

Deelnemen aan ‘Hierrr met je Tekening!’ kan tot 31 januari 23:59 uur. De drie winnende inzendingen worden in De Week van de Circulaire Economie bekendgemaakt. De uitslag ligt in handen van een vakbekwame jury, bestaande uit:

  • Yvette Watson (Phi Factory / 2BCollective, en winnaar ABN AMRO Duurzame 50)
  • Jan Willem van de Groep (Kwartiermaker Biobased, Gideon en Opiniemaker)
  • Lisanne Havinga (Assistant Professor Building Performance TU Eindhoven)
  • Eldin Fajkovic (Lead Architect bij Respace)

Redactie

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Redactie Het Nationaal BIM Platform

Adres:
Flemingweg 8, 2408 AV Alphen aan den Rijn, Nederland

Telefoon:
088 776 34 44

E-mail:
Openen

Over Redactie:
Het Nationaal BIM Platform is de community voor iedereen met interesse in het nieuwe bouwen, Bouwwerk Informatie Modellen (BIM), 3D-bouwen en innovaties in de bouw. We informeren over trends en bedrijven in de bouwsector en verbinden BIM-specialisten en bedrijven met elkaar.

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.