Prinsjesdag: ruim 2,3 miljard euro voor woningbouw en verduurzaming

Nieuws 22-09-2021 om 14:57 - Aannemers en bouwbedrijven - Innovatie en duurzaamheid - Ontwikkelaars - Ontwikkelende aannemers - Vastgoedbeheerders


Prinsjesdag: ruim 2,3 miljard euro voor woningbouw en verduurzaming


De aankomende jaren maakt het kabinet ruim 2,3 miljard euro vrij om de woningbouw en de verduurzaming van gebouwen te versnellen. Dit plan heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) op Prinsjesdag gepresenteerd aan de Tweede Kamer.

De aankomende tien jaar investeert het kabinet jaarlijks 100 miljoen euro in de bouw van nieuwe woningen. Hiermee speelt het demissionair kabinet in op het grote woningtekort op de huidige huizenmarkt.

Energiezuinige woningen en gebouwen

Naast nieuwbouw neemt het demissionair kabinet ook maatregelen om bestaande gebouwen te verduurzamen. Voor een snelle verduurzaming van woningen en gebouwen trekt het kabinet namelijk 1,3 miljard euro uit. Hiervan gaat ruim 500 miljoen euro naar een nationaal isolatieprogramma en bijna 300 miljoen euro naar tegemoetkomingen bij de aanschaf van duurzame hybride warmtepompen. Deze pompen zijn een combinatie van een elektrische waterpomp en een cv-ketel op gas, wat ze goed maakt voor een opstap naar aardgasvrij verwarmen.

Bron: Rijksoverheid

Foto’s: Ministerie van Financiën


Redactie

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Redactie Het Nationaal BIM Platform

Adres:
Flemingweg 8, 2408 AV Alphen aan den Rijn, Nederland

Telefoon:
088 776 34 44

E-mail:
Openen

Over Redactie:
Het Nationaal BIM Platform is de community voor iedereen met interesse in het nieuwe bouwen, Bouwwerk Informatie Modellen (BIM), 3D-bouwen en innovaties in de bouw. We informeren over trends en bedrijven in de bouwsector en verbinden BIM-specialisten en bedrijven met elkaar.

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.