SketchUp for iPad beschikbaar

Nieuws 21-04-2022 om 13:43 - BIM-cloudplatforms - Ontwikkelaars - Softwareleveranciers


SketchUp for iPad beschikbaar


Ontwikkelaar Trimble heeft deze week SketchUp for iPad officieel gereleased. SketchUp for iPad is de nieuwe, veelzijdige manier om 3D modellen te creëren, te bewerken en te bekijken, ongeacht of de gebruiker nu op een bouwplaats, onderweg of op kantoor is. Met ondersteuning voor Apple Pencil, multi-touch gebaren, muis en toetsenbord, kan de kracht van 3D op verschillende manieren worden benut.

SketchUp for iPad past zich naadloos in in SketchUp’s ecosysteem van applicaties. Hierdoor kan de gebruiker onder meer:

  • Onderweg werken, on- of offline;
  • 3D Creaties maken met het gemak van handmatig tekenen zonder in te hoeven inleveren op precisie met de Apple Pencil;
  • Overal toegang tot projecten krijgen dankzij de bewegingsvrijheid van iPad;
  • En creaties delen via AirDrop, sms, e-mail of bestanden synchroniseren met een favoriete opslagapp.

SketchUp for iPad heeft alle basisfuncties in huis die gebruikers ook uit de desktop-versie van SketchUp kennen: Entity Info, Shadows, Styles, Materials, Add Location, Tags, Scenes, Image export, Animation export en niet te vergeten toegang tot 3D Warehouse…en nog veel meer. Tenslotte is dit de oude vertrouwde SketchUp, maar dan op een iPad. Andere belangrijke functies zijn:

  • Autoshape – Krabbels onmiddellijk omzetten in 3D-vormen;
  • Markup mode – Met Apple Pencil 3D-modellen in verschillende stijlen, kleuren en streken overtrekken en schetsen;
  • Augmented Reality – Projecten in de context van de realiteit beleven door het 3D model via de camera van de iPad op de werkelijke situatie te projecteren;
  • Foto-textuur – Neem een foto en pas die als textuur toe op elk oppervlak in het 3D model;
  • Trimble Connect – Altijd toegang tot het laatste bestand via het cloud samenwerkingsplatform waar ieder projectlid aan kan deelnemen.

SketchUp for iPad is direct beschikbaar voor alle actieve SketchUp abonnees. Zij kunnen met hun bestaande Trimble ID direct inloggen in SketchUp for iPad.

Voor meer informatie over SketchUp for iPad en een 30-daagse demo kunnen geïnteresseerden zich wenden tot SketchUp importeur Design8 bv op sketchup.nl.


Design8

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Robert van Dee

Telefoon:
0344 57 78 84

Over Design8:
Design8 bv is leverancier van diverse 3D Ontwerp- en Visualisatiesoftware een heeft reeds jaren ervaring in 3D CAD op Mac en PC. Design8 bv levert o.a. bekende 3D ontwerptitels als SketchUp Pro, Rhino en Altair Inspire en renderpakketten als Enscape, V-Ray en Twinmotion. BIM met SketchUp Pro: Nu is SketchUp een bekende naam in de architectuur, maar wat is er dan precies BIM aan? Een 3D model (uit welke software dan ook) wordt gebruikt als datamodel van het project. Dit 3D model kan dan bijvoorbeeld met SketchUp Pro gemaakt worden. SketchUp Pro werkt prettig samen met andere pakketten, doordat er een compleet ecosysteem van uitbreidingen beschikbaar is om extra functionaliteit aan de software toe te voegen en het helemaal naar uw eigen hand te zetten.

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.