Slimmer en efficiënter bouwen met Trimble Connect AR-app

Nieuws 10-01-2023 om 9:24 - Aannemers en bouwbedrijven - BIM-cloudplatforms - Ingenieursbureaus - Ontwikkelende aannemers


Slimmer en efficiënter bouwen met Trimble Connect AR-app


De winstgevendheid in de bouw blijft onder druk staan, doordat onder meer personeels- en materiaalkosten blijven stijgen. Hierdoor wordt er steeds vaker ingezet op digitalisering in de bouw. Denk aan technologieën waarmee slimmer en efficiënter kan worden gebouwd dan met traditionele bouwmethoden. Dit verbetert zowel de kwaliteit, efficiency als snelheid van ontwerp- en bouwprocessen, waardoor er meer tijd en dus ook geld kan worden bespaard. De nieuwe Trimble Connect AR (Augmented Reality)-app vormt een mooi voorbeeld als het gaat om het sneller en soepeler laten verlopen van een bouwtraject.

Met de AR-app kunnen onder meer projectmanagers, ingenieurs en aannemers 3D-modellen in de echte wereld visualiseren. Dit maakt complexe projecten en eventuele bouwfouten inzichtelijk en moedigt een papierloos bouwproces aan, wat de app een duurzame en verantwoorde oplossing maakt bij nieuwbouw en renovatie. Het voorkomt onder andere onnodige verspilling van materialen. Dit heeft er onder andere voor gezorgd dat Construsoft met de AR-app is genomineerd voor de BouwBeurs Awards in de categorie ‘Slim en efficiënt’.  Lees meer over de AR-app >>

AR-app uitproberen? Bezoek de stand van Construsoft op de BouwBeurs

Van maandag 6 tot en met vrijdag 10 februari vindt u Construsoft in hal 9 (ICT) op stand B065. Hier kunt u de voordelen van de AR-app zelf ervaren. Nog geen toegangskaarten? Bestel deze dan nu gratis via deze unieke registratielink.


Construsoft

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Jos Obbink

Adres:
Hengelder 16, 6902 PA Zevenaar, Nederland

Telefoon:
0316 20 00 00

Over Construsoft:
Construsoft levert software voor Building Information Modeling (BIM) aan bedrijven in de bouw, infrastructuur en energie-industrie in meer dan 30 landen in Europa en Zuid-Amerika. Als leverancier en ontwikkelaar van BIM-software zijn we uitgegroeid tot marktleider in de staalbouw en hard op weg om ook de marktleider in andere branches te worden. Inmiddels zijn meer dan duizenden projecten wereldwijd uitgevoerd met Trimble BIM-software, waar onder Tekla en Vico Office. De fases waarin software is toegepast, zijn: ontwerp, begroten, calculeren, planning, voorcalculatie, constructief, staal-, beton- en HSB-detaillering, fabricage, montageplanning, uitvoering (ook LEAN).

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.