Start verkiezing BNA Beste Gebouw van het Jaar 2022

Nieuws 20-01-2022 om 9:44 - Architectenbureaus


Start verkiezing BNA Beste Gebouw van het Jaar 2022


De 17e editie van BNA Beste Gebouw van het Jaar is gestart. Architecten en opdrachtgevers zijn uitgenodigd om hun beste gebouw dat in 2021 in gebruik is genomen, in te zenden tot 7 maart. Juryvoorzitter is Barbara Baarsma, hoogleraar Toegepaste Economie aan de UvA en directeur Rabo Carbon Bank.

De verkiezing wordt geleid door een zeskoppige jury, die bestaat uit toonaangevende architecten en opdrachtgevers. Zij beoordelen de gebouwen in 4 categorieën: Identiteit & Icoonwaarde, Leefbaarheid & Sociale Cohesie, Stimulerende Omgevingen en Particuliere Woonbeleving.

Juryvoorzitter Baarsma

De BNA is verheugd dat Barbara Baarsma bereid is om de rol van juryvoorzitter op zich te nemen. Zij schuift regelmatig aan bij tv-programma’s om (macro-) economische ontwikkelingen te duiden. Baarsma ziet uit naar de jureringsronde door Nederland langs de beste gebouwen van dit moment: “Gebouwen die tot de verbeelding spreken en inspireren als voorbeeld van verduurzaming, betekenen heel veel voor een dorp of stad. Ik verheug me er zeer op om samen met een deskundige jury uit de veelheid van dat soort gebouwen de prijswinnaar van 2022 te mogen selecteren.”

Meerwaarde voor mens en maatschappij

Met de Beste Gebouw-verkiezing wil de BNA de meerwaarde zichtbaar maken van architectuur voor mens en maatschappij. De prijs is dan ook vooral bedoeld voor opdrachtgevers en gebruikers. “De prijs gaat niet naar de beste architect of het mooiste gebouw, maar naar het beste gebouw met de meeste waarde voor opdrachtgever en gebruikers”, aldus BNA-directeur Fred Schoorl. Vorig jaar was het Van der Valk hotel Zuidas het Beste Gebouw van Nederland.

Architecten en opdrachtgevers zijn uitgenodigd om hun beste gebouw van 2021 hier www.gebouwvanhetjaar.nl in te zenden tot 7 maart. De jury zal deze editie, in het verlengde van de categorieën, extra letten op de ecologische waarden die worden geclaimd bij de ingezonden gebouwen.

Bron: BNA


Redactie

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Redactie Het Nationaal BIM Platform

Adres:
Flemingweg 8, 2408 AV Alphen aan den Rijn, Nederland

Telefoon:
088 776 34 44

E-mail:
Openen

Over Redactie:
Het Nationaal BIM Platform is de community voor iedereen met interesse in het nieuwe bouwen, Bouwwerk Informatie Modellen (BIM), 3D-bouwen en innovaties in de bouw. We informeren over trends en bedrijven in de bouwsector en verbinden BIM-specialisten en bedrijven met elkaar.

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.