Steven van Weyenberg nieuwe staatssecretaris Infrastructuur

Benoemingen 14-07-2021 om 13:24 - Infra en civiele techniek - Overheid


Steven van Weyenberg nieuwe staatssecretaris Infrastructuur


Steven van Weyenberg is de nieuwe staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat. De D66’er neemt op 10 augustus het stokje over van Stientje Van Veldhoven, die recent haar vertrek aankondigde.

De 48-jarige Van Weyenberg is sinds september 2012 lid van de Tweede Kamerfractie van D66. Hij heeft bij de partij onder meer de portefeuilles financiën, belastingen, arbeidsmarkt, arbeidsongeschiktheid, sociale zekerheid en zzp. Sinds 2019 is hij vicefractievoorzitter van D66.

Ervaring in Den Haag

Voordat hij Kamerlid werd, was Van Weyenberg jarenlang werkzaam in Den Haag. Tussen 2010 en 2012 werkte hij als directeur relatiebeheer, uitvoeringsontwikkeling en aansturing bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. In de veertien jaar daarvoor werkte hij op het ministerie van Economische Zaken, onder meer als directeur Europa.

Stientje Van Veldhoven verlaat het demissionair kabinet per 19 juli. Na de zomer start ze met haar nieuwe functie als vice-president/directeur bij World Resources Institute.

Bron: Infrasite

Beeld: Tweede Kamer


Redactie

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Redactie Het Nationaal BIM Platform

Adres:
Flemingweg 8, 2408 AV Alphen aan den Rijn, Nederland

Telefoon:
088 776 34 44

E-mail:
Openen

Over Redactie:
Het Nationaal BIM Platform is de community voor iedereen met interesse in het nieuwe bouwen, Bouwwerk Informatie Modellen (BIM), 3D-bouwen en innovaties in de bouw. We informeren over trends en bedrijven in de bouwsector en verbinden BIM-specialisten en bedrijven met elkaar.

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.