Techniek Nederland en Astrin fuseren tot één brancheorganisatie

Nieuws 14-12-2020 om 11:35 - Infra en civiele techniek


Techniek Nederland en Astrin fuseren tot één brancheorganisatie


De brancheorganisaties Techniek Nederland en Astrin fuseren op 1 januari 2021. De Algemene Ledenvergadering van Astrin heeft dat op 10 december besloten. Astrin vertegenwoordigt bedrijven in de Smart Infra, de sector die technische oplossingen levert voor mobiliteit, openbare verlichting, gemaaltechnologie, tunnels en sluizen.

De 25 leden van Astrin (installatiebedrijven, adviesbureaus en leveranciers) worden lid van Techniek Nederland. De vakgroep Smart Infratechniek neemt binnen Techniek Nederland de activiteiten van Astrin over.

Smart infra wordt aantrekkelijker

Voorzitter Willem Hartman van Astrin en algemeen directeur Erik van Engelen van Techniek Nederland ondertekenden de fusieovereenkomst. “Sinds vorig jaar hebben we de mogelijkheden voor een samenwerking onderzocht. Dat hebben we zorgvuldig en in nauw overleg met onze leden gedaan”, zegt Hartman. “De leden zijn enthousiast over de fusie. Binnen Techniek Nederland maken we de infrasector aantrekkelijker voor jong technisch talent en zij-instromers.”

Voorspoedig fusieproces

Ook Techniek Nederland ziet de fusie met Astrin als een belangrijke stap. “Het fusieproces is voorspoedig verlopen. De besturen hebben elkaar snel weten te vinden, iedereen is overtuigd van de synergievoordelen. Infratechniek krijgt binnen Techniek Nederland een nog steviger positie”, aldus algemeen directeur Erik van Engelen. “Dat is belangrijk voor de infra-lobby in Den Haag. Leden van Astrin kunnen vanaf 1 januari rekenen op optimale belangenbehartiging en dienstverlening vanuit het verenigingsbureau van Techniek Nederland.”

Stevige ambities

Astrin en de Vakgroep Infratechniek van Techniek Nederland hebben stevige ambities voor 2021. Smart infra moet eind volgend jaar een eigen identiteit hebben binnen de vakgroep én een duidelijk profiel krijgen bij landelijke, provinciale en gemeentelijke stakeholders. Om dat te bereiken, gaat de vakgroep inzetten op structureel overleg met een brede groep opdrachtgevers. Dergelijk overleg vindt al plaats met Rijkswaterstaat. De besturen van Astrin en Techniek Nederland hebben de doelstellingen en ambities voor 2021 goedgekeurd.

Astrin Academy gaat door tot 2023

Alle activiteiten van Astrin gaan vanaf 1 januari over naar de Vakgroep Smart Infratechniek van Techniek Nederland. Uitzondering is de ontwikkeling van een aantal vaktechnische opleidingen waarvoor de vereniging Astrin verplichtingen is aangegaan met een subsidieverstrekker. Dit project -ASTRIN Academy- wordt naar verwachting in de loop van 2023 afgerond.

BronTechniek Nederland


Redactie

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Redactie Het Nationaal BIM Platform

Adres:
Flemingweg 8, 2408 AV Alphen aan den Rijn, Nederland

Telefoon:
088 776 34 44

E-mail:
Openen

Over Redactie:
Het Nationaal BIM Platform is de community voor iedereen met interesse in het nieuwe bouwen, Bouwwerk Informatie Modellen (BIM), 3D-bouwen en innovaties in de bouw. We informeren over trends en bedrijven in de bouwsector en verbinden BIM-specialisten en bedrijven met elkaar.

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.