Tekeningloos bouwen levert Voortman BIM Award op

Nieuws 24-01-2023 om 11:42 - Aannemers en bouwbedrijven - BIM-cloudplatforms - Ingenieursbureaus


Tekeningloos bouwen levert Voortman BIM Award op


Voortman Steel Construction deed afgelopen jaar met twee projecten mee aan de BIM Awards. Het bedrijf viel in de prijzen met het project ‘The Joan’, een modern kantoor- en bedrijfsverzamelgebouw van maar liefst 24.000 m2, en won voor het tweede jaar op rij in de categorie Commerciële projecten.

Hans Hendriks, één van de juryleden, spreekt lovende woorden: “Het viel het ons op dat Voortman Steel Construction een erg mooie en heldere omschrijving heeft aangeleverd van hoe het project in elkaar steekt, waarbij de focus is gelegd op samenwerking met meerdere partners. Ze hebben met dit project de slag gemaakt om zonder 2D-tekeningen samen te werken en tot en met de bouwplaats het 3D-model te gebruiken. Een mooie, innovatieve én winnende stap.”

Binnen Voortman maken ze gebruik van diverse software, waaronder Tekla Structures en Trimble Connect. Jelle Meilink, Structural Engineer bij Voortman Steel Construction, licht toe: “Tekla Structures is niet alleen de software waar wij de modellen mee maken, maar zorgt binnen Voortman ook voor de aansturing van de werkplaats en het tekeningloos bouwen met Trimble Connect.” Lees meer >>

Lees via deze link het volledige nieuwsbericht.


Construsoft

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Geen contactpersoon.

Adres:
Hengelder 16, 6902 PA Zevenaar, Nederland

Telefoon:
0316 20 00 00

Over Construsoft:
Construsoft levert software voor Building Information Modeling (BIM) aan bedrijven in de bouw, infrastructuur en energie-industrie in meer dan 30 landen in Europa en Zuid-Amerika. Als leverancier en ontwikkelaar van BIM-software zijn we uitgegroeid tot marktleider in de staalbouw en hard op weg om ook de marktleider in andere branches te worden. Inmiddels zijn meer dan duizenden projecten wereldwijd uitgevoerd met Trimble BIM-software, waar onder Tekla en Vico Office. De fases waarin software is toegepast, zijn: ontwerp, begroten, calculeren, planning, voorcalculatie, constructief, staal-, beton- en HSB-detaillering, fabricage, montageplanning, uitvoering (ook LEAN).

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.