Tekla BIMsight vanaf 2020 niet meer beschikbaar

Nieuws 20-02-2020 om 15:39 - Softwareleveranciers


Tekla BIMsight vanaf 2020 niet meer beschikbaar


Trimble heeft eind 2019 bekendgemaakt dat er vanaf 2020 geen mogelijkheid meer zal zijn om Tekla BIMsight te downloaden en dat er geen support en ontwikkelingen meer zullen plaatsvinden. Met meer dan 25.000 gebruikers in de Benelux is Tekla BIMsight een veelgebruikte software voor projectsamenwerking en alle gebruikers zijn via Trimble op de hoogte gebracht. De belangrijkste reden voor de definitieve beëindiging van de software is dat de moderne opvolger reeds gratis beschikbaar is: Trimble Connect.

Tekla BIMsight is onder het mom ‘BIM voor iedereen’ vanaf 2011 exponentieel uitgegroeid naar een software die nu dagelijks door duizenden bouwprofessionals wordt gebruikt. De belangrijkste pijlers van de software – gratis verkrijgbaarheid en hoge gebruiksvriendelijkheid – zijn overgenomen in de ontwikkeling van Trimble Connect.

Trimble Connect is ontworpen om eenvoudig documenten, tekeningen en 3D-modelinformatie te uploaden en te delen. Gebruikers kunnen onder meer afbeeldingen, video’s, PDF-, Word- en Excelbestanden toevoegen aan projecten, maar ook BIM-modellen openen en combineren. Voor diegenen die Tekla BIMsight vooral als viewer gebruiken, is het een kleine stap naar de gratis desktopvariant van Trimble Connect, waarbij vooral de eenvoud en snelheid van de gepatenteerde viewer tot de verbeelding zal spreken. Trimble Connect wordt al jaren gebruikt door diverse bouwbedrijven, zo heeft onder meer VolkerWessels integraal gekozen voor Trimble Connect (zie artikel) en zijn er ook vele Tekla Structures-bedrijven die de voordelen van de integratie van Tekla Structures en Trimble Connect ervaren.

Makkelijk van Tekla BIMsight naar Trimble Connect

Als lokale partner van Trimble proberen we om de overstap van huidige Tekla BIMsight-gebruikers naar Trimble Connect zo makkelijk mogelijk te maken. Er is een aparte pagina opgezet met een stappenplan en diverse instructievideo’s om u verder op weg te helpen. Daar is onder meer te vinden hoe projecten in Tekla BIMsight overgezet kunnen worden naar Trimble Connect.

Trimble Connect biedt diverse voordelen en is in verschillende varianten beschikbaar, waardoor de software flexibel inzetbaar is voor elk bedrijf. De cloudservice biedt bovendien de mogelijkheid om eenvoudig modellen en projectdata te bekijken en delen op elk device, waaronder een pc of laptop, maar ook een smartphone of tablet.

Vanaf 1 januari 2020 is de laatste versie van Tekla BIMsight nog altijd te gebruiken, maar wordt er geen enkele ondersteuning meer gegeven. Om Tekla BIMsight te kunnen blijven gebruiken, is het van belang om de software voor het einde van het jaar te updaten naar de laatste versie. Construsoft raadt iedereen aan om de gratis variant van Trimble Connect te proberen vanwege de toekomstbestendigheid.


Voor meer informatie over Construsoft neem je contact op met

de afdeling P&O, telefoon: 0316 20 00 00, email.


Construsoft

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Jos Obbink

Adres:
Hengelder 16, 6902 PA Zevenaar, Nederland

Telefoon:
0316 20 00 00

Over Construsoft:
Construsoft levert software voor Building Information Modeling (BIM) aan bedrijven in de bouw, infrastructuur en energie-industrie in meer dan 30 landen in Europa en Zuid-Amerika. Als leverancier en ontwikkelaar van BIM-software zijn we uitgegroeid tot marktleider in de staalbouw en hard op weg om ook de marktleider in andere branches te worden. Inmiddels zijn meer dan duizenden projecten wereldwijd uitgevoerd met Trimble BIM-software, waar onder Tekla en Vico Office. De fases waarin software is toegepast, zijn: ontwerp, begroten, calculeren, planning, voorcalculatie, constructief, staal-, beton- en HSB-detaillering, fabricage, montageplanning, uitvoering (ook LEAN).

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.