Thuisisolatie? Wees Pro-Actief Zichtbaar!

Opinie 20-03-2020 om 15:00 - Onderwijs en opleidingen


Thuisisolatie? Wees Pro-Actief Zichtbaar!


Perioden van maatschappelijke ontwrichting en onzekerheid kunnen de wereld ook nieuwe inzichten en mooie dingen opleveren. Zo droeg de tweede wereldoorlog bijvoorbeeld positief bij aan de vrouwenemancipatie. Omdat vrouwen – al werkende – lieten zien, dat de economie ook uitstekend draaide op hun (denk)kracht. Zal deze huidige coronacrisis ook bijdragen aan een nieuw maatschappelijk inzicht en handelen?

Goed en efficiënt communiceren

Nu we massaal in thuisisolatie zitten en de economie onder druk staat, zoeken we naar goede manieren om te blijven communiceren en werken. De technologische mogelijkheden daarvoor zijn talloos, alleen weten we nog niet altijd even goed hoe daar goed en efficiënt mee om te gaan. Nu we op het punt staan dat we écht niet meer anders kunnen, worden we gedwongen om dit te leren. In sneltreinvaart.

Even vooropgesteld: we weten als professionals natuurlijk heus wel hoe te bellen of een videoconference bij te wonen. Daar gaat het ook niet over. De crux zit ’m in het bewust en efficiënt organiseren en communiceren. Met andere woorden: hoe houden we onze leidinggevende(n) en collega’s zo goed mogelijk op de hoogte? Zoals we dat ook deden in de kantoorsituatie: dat gesprekje bij de koffieautomaat, bij de lunch of onderweg naar het toilet. Goed en efficiënt communiceren zit nu eenmaal in de details.

Pro-Actief Zichtbaar

Binnen onze organisatie gebruiken de moderne technische toepassingen en hanteren we de visie Pro-Actief Zichtbaar. Ik hoor u denken … ‘Wablief?’ Nou, het digitale praatje bij de koffiezetautomaat. Wij delen actief informatie over wat we gaan doen: kort, bondig en concreet. Op gezette momenten, bijvoorbeeld elke week, zonder dat er direct om gevraagd wordt. Dat is Pro-Actief Zichtbaar. Op die manier weten onze opdrachtgevers en collega’s exact wat ze van ons kunnen verwachten. En uiteraard leveren we wat we gezegd hebben te leveren en ook daarover communiceren we helder. Kortom: 1) deel je aanpak en 2) deel je resultaten.

LEAN: kwaliteit, slim en standaard op afstand

Door deze updates zijn we ook Pro-Actief Zichtbaar naar onze opdrachtgevers en collega’s. Bovendien het sluit het naadloos aan op onze LEAN manier van werken. Met LEAN werk je aantoonbaar aan de kwaliteit van je product en dienstverlening vanuit een gecontroleerd proces. In denken én doen. Met slimmere processen en met minder verspillingen in een wereld, waarin werken op afstand plotsklaps de standaard is geworden.


Dirk Jan Kroon

Type:
BIM-professional (Columnist)

Telefoon:
06 833 953 08

Over Dirk Jan Kroon:
Dirk Jan Kroon is in 2015 met zijn compagnon Onno Speur gestart met het adviesbureau the BIM practice met als doel het BIM’en bij opdrachtgevers te implementeren. Inmiddels werkt hij met een team van enthousiaste Joyful Producers in de rollen van BIM-manager, BIM-coördinator tot LEAN-expert. Dirk Jan is een bevlogen leider met lef, optimisme en energie. Zijn drijfveren en sterke punten zijn drieledig. Het opstellen en concretiseren van tactisch beleid. Het gezamenlijk realiseren van ogenschijnlijk onmogelijke opgaven. En het werken aan vernieuwing. Het enthousiasme en betrokkenheid van Dirk Jan werken aanstekelijk en stimuleert beweging in een organisatie en team. Met Dirk Jan ervaren opdrachtgevers dat er wordt gewerkt, geleerd én gelachen. Dat betekent dat de organisatie en de betrokken mensen aan de slag gaan door zelf betekenisvol werk te realiseren.

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.