Tractebel wint BIM Award met geïntegreerde BIM-aanpak

Nieuws 22-11-2022 om 10:11 - Aannemers en bouwbedrijven - BIM-adviseurs - BIM-cloudplatforms - Ingenieursbureaus - Softwareleveranciers


Tractebel wint BIM Award met geïntegreerde BIM-aanpak


Een multidisciplinaire opdracht, waarbij de focus ligt op een geïntegreerde BIM-aanpak: dat is waar het project uitbreiding van het sportcomplex te Lille voor staat. Ingenieursbureau Tractebel ging met het project aan de slag, waarbij Tekla Structures werd ingezet als modelleersoftware voor de structuur.

Daarnaast werden diverse soorten BIM-software gebruikt om verdere coördinatie tussen de modellen van de verschillende partijen te faciliteren. De inzet van BIM en de goede samenwerking heeft geleid dat Tractebel voor hun project de Construsoft BIM Award in de categorie ‘Sport en Recreatie’ mocht ontvangen. Eyyub Erguclu, BIM Modelleur bij Tractebel vertelt: “Het model was niet complex, maar door de focus te leggen op de samenwerking tussen alle disciplines, is het project goed verlopen. Dat heeft ook geresulteerd in deze mooie prijs!”

De grootste uitdaging: beperkte ruimte

Uitbreiding sportcomplex te Lille bevat een uitbreiding van een bestaand sportcomplex te Lille in de provincie Antwerpen. Nele Cool, Lead Engineer bij Tractebel, vertelt kort over de inhoud van het project: “Het project bestaat uit drie delen: het zwembad, de fitness en een cafetaria. De cafetaria kijkt uit op het zwembad en sluit aan op het bestaande gedeelte van de cafetaria. De uitdaging binnen het project zat voor mij voornamelijk in de coördinatie met techniek, omdat de beschikbare hoogte beperkt was, terwijl er veel leidingen en structuren in het gebouw moesten worden geïmplementeerd.”

Hoe dit project verder tot stand is gekomen leest u hier.


Construsoft

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Geen contactpersoon.

Adres:
Hengelder 16, 6902 PA Zevenaar, Nederland

Telefoon:
0316 20 00 00

Over Construsoft:
Construsoft levert software voor Building Information Modeling (BIM) aan bedrijven in de bouw, infrastructuur en energie-industrie in meer dan 30 landen in Europa en Zuid-Amerika. Als leverancier en ontwikkelaar van BIM-software zijn we uitgegroeid tot marktleider in de staalbouw en hard op weg om ook de marktleider in andere branches te worden. Inmiddels zijn meer dan duizenden projecten wereldwijd uitgevoerd met Trimble BIM-software, waar onder Tekla en Vico Office. De fases waarin software is toegepast, zijn: ontwerp, begroten, calculeren, planning, voorcalculatie, constructief, staal-, beton- en HSB-detaillering, fabricage, montageplanning, uitvoering (ook LEAN).

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.