Combineer 2D-maatvoering en 3D-model in Trimble Connect

Projecten 11-11-2019 om 15:04 - Alle rubrieken


Combineer 2D-maatvoering en 3D-model in Trimble Connect


Steeds meer bedrijven gaan aan de slag met Trimble Connect, het samenwerkingsplatform om vanaf de ontwerpfase tot en met de oplevering via de cloud samen te kunnen werken aan projecten. Een van de handige functionaliteiten die Trimble Connect biedt is het combineren van de 2D-maatvoering met een 3D-model. Zo kan in het 3D-model direct alle maatvoering worden bekeken, waardoor alle actuele, benodigde informatie in één opslag zichtbaar is via desktop, web, mobile en zelfs via een hologram op de Microsoft HoloLens.

Met Trimble Connect worden ruim twintig 2D- en 3D-bestandsformaten moeiteloos gecombineerd binnen een eenvoudig te gebruiken omgeving. Doordat de bestanden in de cloud worden geplaatst, wordt delen eenvoudig en hebben alle projectbetrokkenen toegang tot de meest actuele informatie. Naast het bekijken, combineren en delen van informatie is een veelgebruikte functionaliteit het inzichtelijk maken van een hybride-model. Dit houdt in dat 2D-bestanden gecombineerd worden met 3D-modellen, bijvoorbeeld wanneer een tekening als onderlegger voor een 3D-model gebruikt wordt. Hierbij is het ook mogelijk, bijvoorbeeld met DWG, dat de 2D-informatie direct driedimensionaal in het model wordt geplaatst, zoals te zien is op de afbeelding hiernaast.

Maken van hybride-model

Om een hybride-model te creëren, wordt eerst met behulp van de Trimble Connector in Tekla Structures het betreffende model naar Trimble Connect geëxporteerd. Vervolgens wordt de 2D-maatvoering naar Trimble Connect overgebracht, om deze als laatste stap met elkaar te combineren. Via deze video is te zien hoe het proces in zijn werk gaat.

Ook nieuwsgierig naar de mogelijkheden van Trimble Connect? Neem contact met ons op om snel aan de slag te gaan.


Voor meer informatie over Construsoft neem je contact op met

de afdeling P&O, telefoon: 0316 20 00 00, email.


Construsoft

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Jos Obbink

Adres:
Hengelder 16, 6902 PA Zevenaar, Nederland

Telefoon:
0316 20 00 00

Over Construsoft:
Construsoft levert software voor Building Information Modeling (BIM) aan bedrijven in de bouw, infrastructuur en energie-industrie in meer dan 30 landen in Europa en Zuid-Amerika. Als leverancier en ontwikkelaar van BIM-software zijn we uitgegroeid tot marktleider in de staalbouw en hard op weg om ook de marktleider in andere branches te worden. Inmiddels zijn meer dan duizenden projecten wereldwijd uitgevoerd met Trimble BIM-software, waar onder Tekla en Vico Office. De fases waarin software is toegepast, zijn: ontwerp, begroten, calculeren, planning, voorcalculatie, constructief, staal-, beton- en HSB-detaillering, fabricage, montageplanning, uitvoering (ook LEAN).

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.