Trimble lanceert eerste update SketchUp 2023

Nieuws 12-09-2023 om 10:40 - ICT-dienstverleners - Softwareleveranciers


Trimble lanceert eerste update SketchUp 2023


Trimble heeft SketchUp 2023.1 uitgebracht. Deze eerste update verhoogt naar eigen zeggen de prestaties van gebruikers met vernieuwde iconografie, nieuwe snaps en nieuwe modelleerelementen in SketchUp for Desktop en render controls in LayOut.

Als onderdeel van de update zijn alle werkbalken en bijbehorende tools opnieuw ontworpen. Ook bevat het nieuwe grips, deze worden Snaps genoemd. Met Snaps verbind je volgens SketchUp makkelijk groepen of onderdelen op een van tevoren vastgelegde manieren, en voor iedereen die het documentatieproces wil versnellen zijn de prestatieverbeteringen in LayOut een welkome aanwinst. Aangepaste render controls zijn daar onderdeel van. Ook is er een stijlfunctie toegevoegd die de horizon(kleur) verbreedt en zijn er een aantal upgrades beschikbaar voor algemene tools.

Deze updates in SketchUp versnellen naar eigen zeggen de ontwerp- en documentatieworkflows, en is gratis te downloaden voor gebruikers met een SketchUp Pro- of Studio-abonnement.

Bron: SketchUp


Redactie

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Redactie Het Nationaal BIM Platform

Adres:
Jac. P. Thijsseweg 1G, 2408 ER Alphen aan den Rijn, Nederland

Telefoon:
088 776 34 44

E-mail:
Openen

Over Redactie:
Het Nationaal BIM Platform is de community voor iedereen met interesse in het nieuwe bouwen, Bouwwerk Informatie Modellen (BIM), 3D-bouwen en innovaties in de bouw. We informeren over trends en bedrijven in de bouwsector en verbinden BIM-specialisten en bedrijven met elkaar.

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.