Trimble vernieuwt licentiestructuur Tekla Structures

Nieuws 17-03-2021 om 12:03 - Softwareleveranciers


Trimble vernieuwt licentiestructuur Tekla Structures


Trimble stapt vandaag over op een nieuwe licentiestructuur voor Tekla Structures. Met de introductie van de subscription-licenties sluit het bedrijf aan bij de groeiende behoefte van gebruikers aan flexibiliteit. De overstap op het subscription-model houdt in dat nieuwe klanten vanaf 17 maart niet langer licenties kunnen kopen, maar deze voor bepaalde of onbepaalde tijd afnemen. Voor klanten die al in het bezit zijn van één of meerdere kooplicenties verandert er niets. Deze kunnen ook geüpdatet worden naar de nieuwe versie inclusief behoud van support, mits in onderhoud.

Met de release van Tekla Structures 2021 introduceert Trimble vandaag niet alleen een breed scala aan innovaties en verbeterde functionaliteiten, maar ook het subscription-model. Tekla Structures is volledig Nederlandstalige 3D BIM-software voor het ontwerpen, detailleren, plannen, coördineren en beheren van een BIM. Met Tekla Structures is het mogelijk de productiegegevens voor staal-, hout -, betonbouwers of aannemers direct én automatisch te genereren. Jan Fennema, directeur van Construsoft, vertelt over deze vernieuwing: “De nieuwe licentiestructuur is na 25 jaar een grote wijziging, zowel voor ons als voor eindgebruikers. Met de subscription-licenties bieden we onze klanten meer flexibiliteit en het maakt het voor nieuwe klanten eenvoudiger om gebruik te maken van de grote voordelen die Tekla Structures biedt. Het constructief modelleren met Tekla Structures komt nu veel meer binnen bereik van ingenieursbureaus, aannemers en productiebedrijven die werken in staal, beton en hout.”

Altijd toegang tot de projecten

In de nieuwe licentiestructuur zijn licenties niet langer gekoppeld aan de bedrijfsserver of PC van een klant. Gebruikers kunnen nu overal bij hun projecten door in te loggen aan de hand van hun Trimble Identity. Hierdoor kunnen ze de ene dag vanuit huis inloggen en de volgende dag vanaf kantoor aan hetzelfde project verder werken. Na het inloggen is een actieve internetverbinding niet nodig, want offline werken is ook mogelijk.

Verschillende typen licenties

Bedrijven met een subscription-licentie hebben de keuze uit drie nieuwe configuraties: Carbon, Graphite en Diamond. Deze kunnen worden afgenomen voor een vast bedrag, waardoor de investeringskosten voor een nieuwe licentie vervallen. Deze prijs is inclusief onderhoud, waardoor gebruikers te allen tijde beschikken over de laatste updates en toegang tot ondersteuning. Per licentie kan bovendien de mate van flexibiliteit naar wens worden bepaald. Zo kan gekozen worden voor een licentie die maximaal vier keer per jaar van gebruiker kan wisselen of een licentie die onbeperkt kan worden gedeeld. Er is keuze uit verschillende termijnen, oplopend van drie maanden tot een jaar. Kortdurende licenties tot een jaar worden niet automatisch verlengd, jaarlicenties lopen door tot wederopzegging.

Huidige kooplicenties Tekla Structures

Bedrijven die al werken met Tekla Structures kunnen tot uiterlijk 31 juli nieuwe kooplicenties aanschaffen. Daarnaast kunnen licenties die al in bezit zijn nog het gehele jaar geüpgraded worden naar een ander licentietype. Dit geldt ook voor de optie om een licentie weer terug in onderhoud te brengen. Na 31 december 2021 is dit beide niet meer mogelijk. Later dit jaar krijgt de gebruiker de keuze huidige kooplicentie(s) om te zetten naar subscription, indien gewenst. Wanneer er wordt gekozen om niet over te stappen, dan heeft dit geen invloed op de kooplicenties die in bezit zijn en mits in onderhoud kunnen deze jaarlijks verlengd worden, inclusief toegang tot de laatste updates. De koop- en subscription-licentievormen kunnen bovendien naast elkaar worden gebruikt.


Voor meer informatie over Construsoft neem je contact op met

de afdeling P&O, telefoon: 0316 20 00 00, email.


Construsoft

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Jos Obbink

Adres:
Hengelder 16, 6902 PA Zevenaar, Nederland

Telefoon:
0316 20 00 00

Over Construsoft:
Construsoft levert software voor Building Information Modeling (BIM) aan bedrijven in de bouw, infrastructuur en energie-industrie in meer dan 30 landen in Europa en Zuid-Amerika. Als leverancier en ontwikkelaar van BIM-software zijn we uitgegroeid tot marktleider in de staalbouw en hard op weg om ook de marktleider in andere branches te worden. Inmiddels zijn meer dan duizenden projecten wereldwijd uitgevoerd met Trimble BIM-software, waar onder Tekla en Vico Office. De fases waarin software is toegepast, zijn: ontwerp, begroten, calculeren, planning, voorcalculatie, constructief, staal-, beton- en HSB-detaillering, fabricage, montageplanning, uitvoering (ook LEAN).

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.