Trimble XR10 steeds vaker gebruikt in het onderwijs

Nieuws 21-07-2022 om 10:54 - Aannemers en bouwbedrijven - BIM-cloudplatforms - Onderwijs en opleidingen


Trimble XR10 steeds vaker gebruikt in het onderwijs


Met de Trimble XR10 bouwhelm met ingebouwde Microsoft HoloLens 2 is het mogelijk om een project als hologram te ervaren in de echte wereld. De HoloLens legt 3D-modellen als gewenst op ware grootte over de omgeving heen, waardoor de werkelijkheid wordt samengevoegd met een projectie. Dit wordt ook wel Mixed Reality genoemd. Deze technologie wordt steeds vaker gebruikt in de praktijk, zoals op de bouwplaats of in het onderwijs.

 

Bouwen met behulp van virtuele 3D-instructies

Onder andere Strukton Rail maakt sinds dit jaar gebruik van de technologie Mixed Reality. Zo zetten ze meerdere Trimble XR10’s in als hulpmiddel voor het opleiden van toekomstig personeel in de railinfra. Onlangs hebben negen studenten Engineering van het ROC met succes een spoorconstructie in elkaar gezet, met behulp van virtuele 3D-instructies. Zij hebben de HoloLens 2 ervaren als een innovatieve en eenvoudige manier om complexe werkzaamheden eigen te maken. De virtuele instructies maakten de trainingen realistischer, praktischer en duidelijker. Bovendien kan elke leerling de training op eigen tempo volgen.

Naast de mbo-studenten namen ook tien hbo-studenten van de Avans Hogeschool en HAS Hogeschool deel aan bovenstaande training. Op deze manier onderzoeken meerdere studenten hoe ze deze hardware goed kunnen inzetten tijdens de werkzaamheden.

 

Aan de slag met de Trimble XR10

De techniek kan laagdrempelig bij Construsoft geprobeerd worden: direct huren kan via onze webshop of neem contact op om de mogelijkheden door te spreken. Al overtuigd van de meerwaarde? Via onze webshop is de Trimble XR10 ook direct aan te schaffen.


Construsoft

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Jos Obbink

Adres:
Hengelder 16, 6902 PA Zevenaar, Nederland

Telefoon:
0316 20 00 00

Over Construsoft:
Construsoft levert software voor Building Information Modeling (BIM) aan bedrijven in de bouw, infrastructuur en energie-industrie in meer dan 30 landen in Europa en Zuid-Amerika. Als leverancier en ontwikkelaar van BIM-software zijn we uitgegroeid tot marktleider in de staalbouw en hard op weg om ook de marktleider in andere branches te worden. Inmiddels zijn meer dan duizenden projecten wereldwijd uitgevoerd met Trimble BIM-software, waar onder Tekla en Vico Office. De fases waarin software is toegepast, zijn: ontwerp, begroten, calculeren, planning, voorcalculatie, constructief, staal-, beton- en HSB-detaillering, fabricage, montageplanning, uitvoering (ook LEAN).

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.