TU Delft gaat vastgoed digitaal beheren op cloudplatform van BIMlink

Nieuws 22-02-2023 om 12:14


TU Delft gaat vastgoed digitaal beheren op cloudplatform van BIMlink


BIMlink heeft met de TU Delft een derde grote universiteit die voor het vastgoedbeheer in een toekomstbestendig vastgoeddossier vertrouwt op het BIMlink cloudplatform. De universiteitscampus heeft een oppervlakte van circa 160 hectare en telt momenteel zo’n 540.000 m2 bruto vloeroppervlak (bvo).

De TU Delft is de oudste en grootste technische universiteit van Nederland en heeft acht faculteiten die samen 16 bachelor- en meer dan 30 masteropleidingen aanbieden. De universiteit heeft ruim 27.000 studenten en 6.500 medewerkers die dagelijks werken aan wetenschap, design en techniek.

Campus TU Delft

De TU Delft staat bekend om baanbrekend onderzoek, uitstekend onderwijs en innovatieve samenwerking met externe partners, met als doel: impact voor een betere samenleving. De missie van de directie Campus Real Estate & Facility Management (CREFM) is het creëren van een omgeving waarin studenten, wetenschappers en medewerkers maximaal kunnen bijdragen aan dit doel. CREFM ontwikkelt en beheert het vastgoed en de terreinen van de TU Delft. Hieronder vallen onder meer gebiedsontwikkeling, nieuwbouw en renovaties, beheer en onderhoud èn het leveren van energie op de campus.

Eén dataplatform voor vastgoedbeheer

BIMlink heeft de voorselectie van een geschikt dataplatform voor het digitale beheer van vastgoed gewonnen in een Europese aanbesteding. Het cloudplatform biedt de TU onder andere een slim Document Management Systeem (DMS) waarin de universiteit zowel bestaande gebouwen als de toekomstige nieuwbouw kan beheren met de nieuwste technologieën. “BIMlink is een krachtig en toekomstbestendig vastgoeddossier voor de TU-Delft vanwege het overzicht op alle technische gebouwinformatie, de open API-koppeling met applicaties van derden en de eenvoudige ontsluiting van deze informatie middels slimme zoekfuncties”, zegt technisch informatiebeheerder Adriaan Jung.

Implementatie en inrichting

De implementatie en inrichting van het DMS en de daarbij behorende workflows gebeuren in samenwerking met BRINK en zijn gepland op ongeveer een half jaar. In deze periode krijgen de medewerkers van de TU Delft een training en begeleiding van BIMlink. De planning is dat de universiteit dus vanaf het najaar de bestaande vastgoeddata kan beheren met BIMlink. “Het gebruik van BIMlink is zich in eerste instantie toegespitst op de beheerfase”, legt Adriaan uit. “De mogelijkheden om BIMlink tijdens de nieuwbouwprojecten te gebruiken worden nog onderzocht.”

De bestaande systemen voor documentenbeheer voldoen niet meer aan de huidige wensen en eisen van CREFM en worden dus vervangen. Hiermee is de TU Delft weer helemaal klaar voor de toekomst. “BIMlink past als vernieuwend DMS precies in de uitvraag bij de aanbesteding. De uitgebreide features moeten we nog wel leren kennen maar het vertrouwen in een toekomstbestendig vastgoeddossier is groot.”


BIMlink

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Roy van der Velden

Adres:
Beemdgras 8, 2404 NT Gouda, Nederland

Telefoon:
070 219 08 00

Over BIMlink:
BIMlink is een online gebouwdossier voor het opslaan en beheren van informatie over elke fase van het ontwikkelen, ontwerpen, realiseren en beheren van gebouwen. Alle juiste documenten, tekeningen en modellen over alle levensfases van een gebouw zijn 24/7 online, veilig en gestructureerd beschikbaar voor de betrokken projectpartners. Alle projectpartners hebben toegang tot actuele data uit het dossier die voor hen relevant is. Zo wordt het gebouw efficiënt en gezamenlijk gebouwd en beheerd.

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.