TU Delft gaat vastgoed digitaal beheren op cloudplatform van BIMlink

Nieuws 20-02-2023 om 16:28 - BIM-cloudplatforms


TU Delft gaat vastgoed digitaal beheren op cloudplatform van BIMlink


BIMlink heeft met de TU Delft een derde grote universiteit die voor het vastgoedbeheer in een toekomstbestendig vastgoeddossier vertrouwt op het BIMlink cloudplatform. De universiteitscampus heeft een oppervlakte van circa 160 hectare en telt momenteel zo’n 540.000 m2 bruto vloeroppervlak (bvo).

De TU Delft staat bekend om baanbrekend onderzoek, uitstekend onderwijs en innovatieve samenwerking met externe partners. De directie Campus Real Estate & Facility Management (CREFM) is verantwoordelijk voor een omgeving waarin studenten, wetenschappers en medewerkers maximaal kunnen bijdragen aan dit doel. CREFM ontwikkelt en beheert het vastgoed en de terreinen waaronder gebiedsontwikkeling, nieuwbouw en renovaties, beheer en onderhoud en het leveren van energie op de campus.

Eén dataplatform voor vastgoedbeheer

BIMlink heeft de voorselectie van een geschikt dataplatform voor het digitale beheer van vastgoed gewonnen in een Europese aanbesteding. Het cloudplatform biedt de TU onder andere een slim Document Management Systeem (DMS) waarin de universiteit zowel bestaande gebouwen als de toekomstige nieuwbouw kan beheren met de nieuwste technologieën. “BIMlink is een krachtig en toekomstbestendig vastgoeddossier voor de TU-Delft vanwege het overzicht op alle technische gebouwinformatie, de open API-koppeling met applicaties van derden en de eenvoudige ontsluiting van deze informatie middels slimme zoekfuncties”, zegt technisch informatiebeheerder Adriaan Jung.

Implementatie en inrichting

De implementatie en inrichting van het DMS en de daarbij behorende workflows gebeuren in samenwerking met BRINK  en zijn gepland op ongeveer een half jaar. In deze periode krijgen de medewerkers van de TU Delft een training en begeleiding van BIMlink. De planning is dat de universiteit dus vanaf het najaar de bestaande vastgoeddata kan beheren met BIMlink. “Het gebruik van BIMlink is zich in eerste instantie toegespitst op de beheerfase”, legt Adriaan uit. “De mogelijkheden om BIMlink tijdens de nieuwbouwprojecten te gebruiken worden nog onderzocht.”

De bestaande systemen voor documentenbeheer voldoen niet meer aan de huidige wensen en eisen van CREFM en worden dus vervangen. Hiermee is de TU Delft weer helemaal klaar voor de toekomst. “BIMlink past als vernieuwend DMS precies in de uitvraag bij de aanbesteding. De uitgebreide features moeten we nog wel leren kennen maar het vertrouwen in een toekomstbestendig vastgoeddossier is groot.”

Bron: BIMlink


Redactie

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Redactie Het Nationaal BIM Platform

Adres:
Jac. P. Thijsseweg 1G, 2408 ER Alphen aan den Rijn, Nederland

Telefoon:
088 776 34 44

E-mail:
Openen

Over Redactie:
Het Nationaal BIM Platform is de community voor iedereen met interesse in het nieuwe bouwen, Bouwwerk Informatie Modellen (BIM), 3D-bouwen en innovaties in de bouw. We informeren over trends en bedrijven in de bouwsector en verbinden BIM-specialisten en bedrijven met elkaar.

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.