Uitwerking prefab HSB-elementen in Tekla Structures zorgt voor efficiënt proces

Nieuws 09-05-2023 om 10:40 - Aannemers en bouwbedrijven - BIM-cloudplatforms - Ingenieursbureaus


Uitwerking prefab HSB-elementen in Tekla Structures zorgt voor efficiënt proces


Het Twentse bedrijf Noviton Prefab is specialist op het gebied van houten prefab bouwelementen, waaronder wanden, daken en totaalconcepten. De grootste focus ligt voornamelijk op gevels, waarin een hoge graad van meedenken is vereist. Het gehele proces heeft de houtbouwer in eigen beheer door een interne engineeringsafdeling, eigen fabriek en montageteam.

Toen het bedrijf 8 jaar geleden werd opgezet, begon de zoektocht naar een programma waarin in 3D heel eenvoudig het model en de elementen van een gevel gemaakt kunnen worden. Dat was niet alles: het 3D-model moest ook omgezet kunnen worden naar productietekeningen en een juiste uitvoer van gegevens voor de machines in de fabriek. “Tekla Structures kwam hierin als beste uit de test naar voren”, vertelt Bas Kamp, BIM Modelleur bij Noviton Prefab.

Gebruik van Tekla Structures in het gehele proces

Bij Noviton Prefab werken 35 mensen in de fabriek en 13 op kantoor. Op alle verschillende afdelingen wordt gebruikgemaakt van de gegevens uit het BIM-model. Benieuwd hoe ze dit doen? Lees dan hier het complete verhaal, of bekijk onderstaande video.


Construsoft

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Jos Obbink

Adres:
Hengelder 16, 6902 PA Zevenaar, Nederland

Telefoon:
0316 20 00 00

Over Construsoft:
Construsoft levert software voor Building Information Modeling (BIM) aan bedrijven in de bouw, infrastructuur en energie-industrie in meer dan 30 landen in Europa en Zuid-Amerika. Als leverancier en ontwikkelaar van BIM-software zijn we uitgegroeid tot marktleider in de staalbouw en hard op weg om ook de marktleider in andere branches te worden. Inmiddels zijn meer dan duizenden projecten wereldwijd uitgevoerd met Trimble BIM-software, waar onder Tekla en Vico Office. De fases waarin software is toegepast, zijn: ontwerp, begroten, calculeren, planning, voorcalculatie, constructief, staal-, beton- en HSB-detaillering, fabricage, montageplanning, uitvoering (ook LEAN).

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.