Vergelijk BIM-applicaties met BIM-Q

Nieuws 15-09-2023 om 10:29 - BIM-cloudplatforms - ICT-dienstverleners


Vergelijk BIM-applicaties met BIM-Q


Het Nationaal BIM Platform, BIM-adviesbureau BBBDC en BIM-expert Jerôme de Vreede lanceren de nieuwe gratis BIM-vergelijkingstool BIM-Q. Deze tool helpt bedrijven in de bouw en infra bij het maken van keuzes voor BIM-applicaties van softwareleveranciers in Nederland.

BIM-Q is het antwoord op de groeiende vraag van bedrijven, overheden en organisaties naar informatie over het toenemende aantal BIM-applicaties. BIM-Q bestaat uit meerdere onderdelen: de vergelijkingstool en een overzicht van de leveranciers en applicaties. Dit overzicht bevat onder andere specificaties, nieuws, onderzoek en vergelijkingen. De tool vergelijkt momenteel BIM-cloudplatforms en model checkers, maar zal op termijn meer soorten BIM-applicaties van meer leveranciers gaan vergelijken.

Top 3 platforms

Wie de tool op de site van Het Nationaal BIM Platform invult, ontdekt welke BIM-applicaties het beste voldoen aan zijn/haar wensen en behoeftes. Gebruikers geven aan welke functionaliteit zij wel of niet nodig hebben. Daarbij maakt de tool onderscheid tussen need-to-haves (eisen) en nice-to-haves (wensen). De gebruiker krijgt direct een resultaat met daarin de top 3 BIM-applicaties die voldoen aan zijn/haar voorkeuren. De vergelijking van BIM-Q is kwantitatief; een feature zit wel of niet in de oplossing. De tool geeft geen oordeel over de kwaliteit van de features.

Gratis in gebruik

De vergelijkingstool is nuttig voor bouwbedrijven, architecten, vastgoedeigenaren, overheden en projectontwikkelaars en is gratis te gebruiken. Gebruikers met een profiel op Het Nationaal BIM Platform kunnen hun resultaten ook opslaan zodat ze de resultaten op een later moment weer kunnen inzien.

Platforms en leveranciers

BIM-Q vergelijkt momenteel 18 BIM-cloudplatforms en model checkers van 13 leveranciers in Nederland. Dit zijn: Adoddle (Asite), BIM.works (BIM Base) BIMcollab Cloud en BIMcollab Zoom (KUBUS), BIMlink, Catenda Hub (Catenda), Dalux Pro, Dalux Field en Dalux FM (Dalux), DAQS Coördinator en DAQS Engineer (DAQS), Navisworks Manage en Revit Model Checker (Autodesk), Pillr (CAD & Company), Procore, Solibri Office (Solibri), Synchro 4D (Bentley Systems) en Trimble Connect (Construsoft). Op termijn zal de tool nog meer BIM-applicaties van meer aanbieders gaan vergelijken.

Alle leveranciers hebben een profiel met specificaties van het BIM-cloudplatform of de model checker. Daarnaast bevatten deze profielen ook nieuws, video’s, tutorials en contactgegevens van de BIM-applicaties. Gebruikers krijgen zo snel en overzichtelijk inzage in de features van hun oplossing. Softwareleveranciers kunnen zich via de site van BIM-Q profileren met banners en links voor lead generation.

Partnerships

Het team van BIM-Q biedt ook partnerships voor software- en platformleveranciers. Een partnership met BIM-Q biedt hen vier extra voordelen: regelmatig overleg over resultaten van het onderzoek, inzage in anonieme gebruiksdata van de tool, meedenken bij uitbreiding van onze tool, en onze support bij marketingcommunicatie. Meer informatie over partnerships staat hier.


BIM-Q

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Rene Frederick

Adres:
Jaq. P. Thijsseweg 1G, 2408 ER Alphen aan den Rijn, Nederland

Telefoon:
088 776 34 44

E-mail:
Openen

Over BIM-Q:
BIM-Q is het antwoord op de groeiende vraag van bedrijven, overheden en organisaties naar meer informatie over het toenemende aantal BIM-cloudplatforms. Het is een gratis online vergelijkingstool die de features van BIM-cloudplatforms en -tools van softwareleveranciers onderzoekt en vergelijkt zodat bedrijven, overheden en organisaties, die zich oriënteren op de aanschaf van online BIM-cloudplatforms, snel een beeld kunnen vormen van welke oplossingen passen bij hun eisen en wensen.

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.