VolkerWessels realiseert houten woongebouw in Monnickendam

Nieuws 18-11-2021 om 10:54 - Aannemers en bouwbedrijven - Innovatie en duurzaamheid


VolkerWessels realiseert houten woongebouw in Monnickendam


VolkerWessels heeft M’DAM opgeleverd, het meest circulaire houten woongebouw van Nederland. Dit is het eerste grootschalige woongebouw in Nederland dat bijna in zijn geheel is opgetrokken uit CLT (cross laminated timber).

BMB ontwikkeling (onderdeel van VolkerWessels) is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van M’DAM, dat is ontworpen door architect Finch Buildings en met houtbouwer De Groot Vroomshoop doorontwikkeld naar een houtmodulebouw-concept dat is geschikt voor permanente bewoning. Na zeven maanden prefabricage en bouw op locatie zijn de 42 koopappartementen en 20 sociale huurwoningen overgedragen aan de nieuwe eigenaren.

“Naast ons eigen team hebben Finch Buildings, woningcorporatie Wooncompagnie en De Groot Vroomshoop (tevens VolkerWessels) een belangrijke ‘steen’ bijgedragen aan de totstandkoming”, zegt ontwikkelaar Daniëlle Rossmeissl. “Gezamenlijk hebben we met M’DAM een woongebouw neergezet dat op veel vlakken vernieuwend is. Het is niet alleen plezierig om in te wonen, maar ook hét bewijs dat modulair bouwen met hout toekomst heeft.”

Fabriek voor Houten Gebouwen

Alle 62 appartementen zijn vrijwel volledig gebouwd in de ‘Fabriek van Houten Gebouwen’ van De Groot Vroomshoop. In de fabriek zijn de houten modules voorzien van gevels en daken, isolatie, vloerafwerking, ramen en deuren, sanitair, elektra en installaties. De volledige energievraag is elektrisch ingevuld. Middels groot transport zijn de appartementen over de weg naar Monnickendam vervoerd en ter plaatse gemonteerd en afgebouwd.

Bron: VolkerWessels


Redactie

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Redactie Het Nationaal BIM Platform

Adres:
Flemingweg 8, 2408 AV Alphen aan den Rijn, Nederland

Telefoon:
088 776 34 44

E-mail:
Openen

Over Redactie:
Het Nationaal BIM Platform is de community voor iedereen met interesse in het nieuwe bouwen, Bouwwerk Informatie Modellen (BIM), 3D-bouwen en innovaties in de bouw. We informeren over trends en bedrijven in de bouwsector en verbinden BIM-specialisten en bedrijven met elkaar.

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.