VolkerWessels wint Forest50

Nieuws 08-10-2021 om 13:11 - Aannemers en bouwbedrijven - Innovatie en duurzaamheid


VolkerWessels wint Forest50


VolkerWessels is uitgeroepen tot winnaar van de Forest50. Deze lijst rangschikt de grootste 50 bouwbedrijven in Nederland op de mate van gebruik van duurzaam hout en de communicatie over het belang van verantwoord bosbeheer.

Slokker Bouwgroep en BAM completeren de top drie. De ranking wordt sinds 2015 gepubliceerd door FSC Nederland.

Criteria Forest50

In de Forest50 ranking kunnen bouwbedrijven in totaal 135 punten verdienen. Belangrijke criteria zijn het totaal toegepaste percentage gecertificeerd hout, de mate waarin houten kozijnen worden toegepast, het toepassen van eigen houtbouwconcepten en de communicatie over het belang van duurzaam hout.

Eigen houtbouwconcept

Volgens FSC Nederland ontlopen de bouwbedrijven in de top van de Forest50 ranking elkaar nauwelijks als het gaat om de toepassing van gecertificeerd hout in bouwprojecten. Dat is voor deze bedrijven de norm. VolkerWessels maakt volgens FSC vooral het verschil door te werken met eigen houtbouwconcepten en daarnaast minder bekende tropische houtsoorten toe te passen in projecten. Dat laatste is belangrijk om duurzaam beheer van tropische bossen te stimuleren.

Inspirerend voorbeeld

“VolkerWessels is een bedrijf dat zich al jaren bevindt in de top van de ranking, en weet telkens weer een nieuwe stap te zetten in het gebruik van duurzaam hout in het bouwproces”, aldus directeur Wyke Smit van FSC Nederland. “Een echte koploper en inspirerend voorbeeld voor andere bedrijven in de bouwsector. Ik wil ook de andere bouwers in de top 10 van de Forest50 een dikke pluim geven. Zonder uitzondering zijn dit bedrijven die meer dan 90 procent gecertificeerd hout inkopen, en dit ook meetbaar maken.”

Reactie VolkerWessels

“Wij zijn verheugd en trots dat we dit jaar de Forest50 mogen aanvoeren. Het is een bekroning voor het beleid dat we de afgelopen jaren hebben gevoerd en een compliment voor alle pioniers binnen ons bedrijf die hieraan hebben bijgedragen”, zegt Jan de Ruiter, Voorzitter Raad van Bestuur van VolkerWessels. “Bouwen met hout uit duurzaam beheerde bossen helpt ons bij het behalen van onze doelstelling om emissieloos en circulair te bouwen. Als één van de grootste ontwikkelaars en bouwers van het land kunnen we écht impact maken door gebruik te maken van duurzaam ingekochte houtsoorten. We gaan dus absoluut door op de ingeslagen weg.”

Bron: VolkerWessels


Redactie

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Redactie Het Nationaal BIM Platform

Adres:
Flemingweg 8, 2408 AV Alphen aan den Rijn, Nederland

Telefoon:
088 776 34 44

E-mail:
Openen

Over Redactie:
Het Nationaal BIM Platform is de community voor iedereen met interesse in het nieuwe bouwen, Bouwwerk Informatie Modellen (BIM), 3D-bouwen en innovaties in de bouw. We informeren over trends en bedrijven in de bouwsector en verbinden BIM-specialisten en bedrijven met elkaar.

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.