Voorzitter Richard Tieskens Digiteam stapt op

Benoemingen 15-02-2021 om 9:15 - Alle rubrieken - Maatschappelijke organisaties


Voorzitter Richard Tieskens Digiteam stapt op


Voorzitter Richard Tieskens van Digiteam heeft eind januari besloten zijn rol over te dragen omdat digiGO volgens hem een nieuwe fase ingaat. “Wetend dat het tijdelijk zou zijn, sta ik mijn plaats nu af”, schrijft Tieskens in zijn onderbouwing op de site van digiGO. Daarin is hij ook kritisch op het commitment van de sector om versnellingsprojecten aan te melden.

Tijdens het kerstreces heeft Tieskens volgens de site van digiGO besloten om zijn rol als voorzitter van het digiteam over te dragen. “Met stoom en kokend water zijn eind 2018 de initiatieven op papier gezet in zes expertverslagen en daaruit is de DigidealGO ontstaan die uiteindelijk op 19 april 2019 door 37 partijen is ondertekend. Als voorzitter van de BIR en de toenmalige Kerncoalitie van de DigiDealGO, heb ik met veel plezier leidinggegeven aan dat proces”, aldus Tieskens. “Vervolgens heb ik de afgelopen twee jaar die initiatieven proberen te verwezenlijken als voorzitter van het Digiteam. Wetend dat het tijdelijk zou zijn en gegeven het punt waar we nu staan, heb ik besloten mijn plaats nu af te staan.”

‘Commitment initiatieven achter op verwachtingen’

DigiGO gaat volgens Tieskens dus een nieuwe fase in nu het nut en de noodzaak van het initiatief in de sector ‘brede erkenning’ heeft. “Ik geloof nog steeds in de aanpak, al blijft het commitment om bij te dragen aan de DigiGO-initiatieven soms wat achter bij de verwachtingen uit 2019. Ook zouden meer partijen en ondertekenaars van de Digideal hun eigen digitaliseringsinitiatief vaker kunnen aanmelden als versnellingsproject zodat we die initiatieven beter met elkaar kunnen verbinden. Dat neemt niet weg dat er momenteel een twintigtal versnellingsprojecten lopen op diverse gebieden binnen de digitalisering van de sector. Ik noem de ontwikkeling van DSGO in het bijzonder omdat dat initiatief een leemte opvult die geen van de partijen in de sector alleen kan invullen. Het vergt een stevige gezamenlijke inspanning om DSGO van de grond te krijgen.”

De ontwikkelingen in het DSGO traject leiden er volgens Tieskens toe dat er in het vervolg een belangrijke rol is weggelegd voor de voorzitter van het Digiteam. “Daarvoor is een commitment van minstens twee tot drie jaar noodzakelijk. Zo’n periode past niet bij mijn persoonlijke ambities.”

BrondigiGO


Foto: Rijksvastgoedbedrijf


Redactie

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Redactie Het Nationaal BIM Platform

Adres:
Jac. P. Thijsseweg 1G, 2408 ER Alphen aan den Rijn, Nederland

Telefoon:
088 776 34 44

E-mail:
Openen

Over Redactie:
Het Nationaal BIM Platform is de community voor iedereen met interesse in het nieuwe bouwen, Bouwwerk Informatie Modellen (BIM), 3D-bouwen en innovaties in de bouw. We informeren over trends en bedrijven in de bouwsector en verbinden BIM-specialisten en bedrijven met elkaar.

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.