VORM neemt Houtbouwfabriek DTA over

Nieuws 04-05-2022 om 13:35 - Aannemers en bouwbedrijven - Ontwikkelaars


VORM neemt Houtbouwfabriek DTA over


VORM heeft 100 procent van de aandelen in Houtbouwfabriek DTA in Middelharnis overgenomen. Dankzij deze overname kan de ontwikkelaar en bouwer naar eigen zeggen de productie van grondgebonden houtbouwwoningen vergroten en de ontwikkeling van seriematige appartementen laten groeien.

Dit sluit aan op de visie van VORM, om meer betaalbare houtbouwwoningen en seriematige appartementen toe te voegen en hiermee de realisatie van meer betaalbare woningen duurzaam te versnellen.

Volgende stap in ambitie

VORM zet hiermee naar eigen zeggen een volgende stap in haar ambitie om in 2025 de meest verantwoordelijke en innovatieve bouwende ontwikkelaar van Nederland te zijn. “Wij willen dat onze onderwijzers, verplegers en onze kinderen straks wel de keuze hebben om in de stad te blijven wonen in een fijne en leefbare buurt. De overname helpt ons sneller te innoveren en ligt in lijn met onze duurzaamheidsambities”, zegt CEO Hans Meurs van VORM.

Visie VORM op overname

“De ontwikkeling en productie van houtbouwwoningen, appartementen en innovatieve woonproducten vindt dankzij deze overname vanaf nu grotendeels plaats in onze eigen houtbouwfabriek in Middelharnis”, vervolgt Meurs. “Daarnaast helpt de overname ons om nog slimmer te opereren en samen nieuwe houtbouwproducten te ontwikkelen die bijdragen aan het duurzaam versnellen van de enorme woningbouwopgave in Nederland.”

Nimbel en DAT bouwsystemen

DTA richt zich vanuit DAT Bouwsystemen met het product Construq op prefab vrijstaande woningen voor de particuliere woningbouw en met Nimbel op seriematige bouw van grondgebonden woningen en appartementen in bestaande en nieuwe buurten. De overname komt ook voort uit de wens om nog slimmer te opereren. Zo gaan VORM en DTA samen nieuwe houtbouwproducten ontwikkelen die bijdragen aan het duurzaam versnellen van de woningbouwopgave in Nederland.

Bron: VORM


Redactie

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Redactie Het Nationaal BIM Platform

Adres:
Flemingweg 8, 2408 AV Alphen aan den Rijn, Nederland

Telefoon:
088 776 34 44

E-mail:
Openen

Over Redactie:
Het Nationaal BIM Platform is de community voor iedereen met interesse in het nieuwe bouwen, Bouwwerk Informatie Modellen (BIM), 3D-bouwen en innovaties in de bouw. We informeren over trends en bedrijven in de bouwsector en verbinden BIM-specialisten en bedrijven met elkaar.

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.