Waarom doet u mee aan de Construsoft BIM Awards?

Nieuws 19-04-2021 om 13:22 - Aannemers en bouwbedrijven - BIM-adviseurs - Infra en civiele techniek - Ingenieursbureaus - Softwareleveranciers


Waarom doet u mee aan de Construsoft BIM Awards?

Sinds afgelopen maand kunnen Tekla Structures-gebruikers weer deelnemen aan de Construsoft BIM Awards. De eerste inzendingen zijn inmiddels ontvangen en er zijn nog een aantal prachtige BIM-projecten toegezegd. Maar wat is de motivatie van de deelnemers? Waarom kiezen zij, en straks ook u, ervoor om mee te doen aan de jaarlijkse competitie voor Tekla Structures-gebruikers?

De eerste inzending van 2021 is afkomstig van Gerard van Meerveld, van het gelijknamige teken- en adviesbureau. Het bedrijf verzorgde de unieke hoofddraagconstructie van gelamineerd hout voor het Koning Willem I college. Van Meerveld over zijn deelname aan de BIM Awards: “Ik doe dit jaar mee, omdat ik dit leuke project had waarbij gebruik is gemaakt van BIM. Door deel te nemen aan de BIM Awards kan ik anderen laten genieten van mijn werk. Daarnaast is het een mooie manier om meer exposure te krijgen door de landelijke aandacht die een project dankzij de competitie krijgt.”

Voortman Steel Construction was er ook snel bij en stuurde het project Central Park in, een imposant kantoorgebouw van 90 meter hoog met op 45 meter hoogte een verrassing. Daar bevindt zich namelijk een park. Het project werd aangeleverd door Andre Robers, Project Engineer en BIM coördinator bij het bedrijf. Hij wil ook andere bedrijven aansporen om hun projecten in te sturen: “Dit is de kans om aan de wereld te laten zien aan welke indrukwekkende projecten het bedrijf meewerkt, dat je de BIM-methodiek omarmt en actief met BIM bezig bent. De moeilijkheidsgraad van Central Park en de mate waarin we hebben geBIMt gaven voor ons de doorslag om dit jaar mee te doen. Zo is er bij dit project met alle bouwpartners geBIMt en zijn alle leveranciersmodelleren (IFC) centraal beheerd en in het coördinatiemodel afgestemd met elkaar.”

Ook meegewerkt aan een BIM-project waar Tekla Structures een rol speelde? Insturen kan nog tot en met 19 mei 12:00 via de website. Daar vindt u ook een overzicht met de aan te leveren bestanden.


Construsoft

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Jos Obbink

Telefoon:
0316 20 00 00

Over Construsoft:
Construsoft levert software voor Building Information Modeling (BIM) aan bedrijven in de bouw, infrastructuur en energie-industrie in meer dan 30 landen in Europa en Zuid-Amerika. Als leverancier en ontwikkelaar van BIM-software zijn we uitgegroeid tot marktleider in de staalbouw en hard op weg om ook de marktleider in andere branches te worden. Inmiddels zijn meer dan duizenden projecten wereldwijd uitgevoerd met Trimble BIM-software, waar onder Tekla en Vico Office. De fases waarin software is toegepast, zijn: ontwerp, begroten, calculeren, planning, voorcalculatie, constructief, staal-, beton- en HSB-detaillering, fabricage, montageplanning, uitvoering (ook LEAN).

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.