WAB Architecten: ‘Gebruiksvriendelijkheid enorme meerwaarde van Archicad’

Nieuws 10-08-2023 om 11:21 - Architectenbureaus


WAB Architecten: ‘Gebruiksvriendelijkheid enorme meerwaarde van Archicad’


Tot vijf jaar terug werkte WAB Architecten met een tekenpakket dat veel minder mogelijkheden had. Het gebruiksgemak van Archicad verbaasde Tom Wylein van WAB dan ook.

Bij méér opties, features, filters, bibliotheken, knoppen en wat al niet meer, ga je haast automatisch uit van méér complexiteit. Bij Archicad is dat echter niet het geval, vertelt Tom: “De interface is heel intuïtief in het gebruik. Dat is een enorme meerwaarde. Meetstaten implementeren en de uitwisseling van modellen en data met andere bureaus en studiebureaus werkt eenvoudig en vanzelfsprekend. Daarnaast zijn de mogelijkheden rondom BIM zeer uitgebreid en begrijpelijk.”

Support

Tom is verder erg tevreden over het KUBUS Helpcenter. De KeyMember-licentie die hij afsloot, geeft onder andere garantie op onbeperkte toegang tot deze service. “KUBUS laat klanten niet aan hun lot over. Tijdens de implementatie hadden we vaker contact, maar ook nu kunnen we wanneer we op een probleem stuiten, via verschillende wegen op elk moment een beroep doen op de experts van KUBUS. Al is dat niet iets dat na vijf jaar nog erg vaak gebeurt”, lacht Tom.

Intussen is het team van WAB Architecten behoorlijk deskundig in Archicad. Dat heeft ook te maken met het feit dat de 3D/BIM-software rustig en geleidelijk is geïmplementeerd. “We hebben eerst één werknemer met Archicad laten werken tot hij het goed en wel onder de knie had. Vervolgens ondersteunde deze collega een tweede collega. Daarna kwamen de andere teamleden een voor een aan de beurt en werden ook de projecten steeds groter. We hebben onze oude tekensoftware dus nog enige tijd simultaan gebruikt.”

Toekomst

De keuze om over te schakelen naar Archicad was er ook een met het oog op de toekomst. “Het is logisch dat een programma dat meer kan in de toekomst meer gebruikt zal gaan worden. Dat merken we ook aan de studenten die hier instromen vanuit de opleiding Bouw aan de hogeschool VIVES. Deze studenten leren tekenen in Archicad. Dat zegt toch iets.” Tot slot heeft Tom een tip voor andere ontwerpbureaus die de overstap naar Archicad gaan maken: “Rol de software, net zoals wij dat hebben gedaan, stap voor stap uit onder je medewerkers en laat ze van elkaar leren. De software werkt zoals gezegd echt intuïtief, maar je kunt ook altijd nog een beroep doen op ondersteuning vanuit KUBUS.”


KUBUS

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Ronald de Graan

Adres:
Stuiverstraat 100, 5611 TC Eindhoven, Nederland

Telefoon:
040 213 19 50

Over KUBUS:
KUBUS is met BIMcollab wereldwijd marktleider op het gebied van cloud based BIM issuemanagement, geïntegreerd met modelvalidatie. Daarnaast is KUBUS exclusief distributeur van Archicad in Nederland en Vlaanderen, en ontwikkelaar van Nederlands meest gebruikte bestekverwerker KUBUS Spexx. KUBUS levert sinds 1992 BIM-software voor de ontwerpende en uitvoerende bouw: van ontwerpsoftware tot tools voor modelchecking en issuemanagement voor het verbeteren van modelkwaliteit. Ook adviseert en ondersteunt KUBUS bedrijven bij de transitie naar het werken met BIM, waarbij de praktijkgerichte aanpak ervaren wordt als onderscheidend.

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.