Wat Tekla Structures subscription betekent voor KREANTIS

Nieuws 17-11-2022 om 11:38 - Aannemers en bouwbedrijven - BIM-cloudplatforms


Wat Tekla Structures subscription betekent voor KREANTIS


Begin 2022 zijn Senne Cuypers en Erion Shkarpa gestart met het tekenbureau KREANTIS, specialist in beton- en wapeningsplannen voor burgerlijke bouwkunde, prefab elementen en alle ter plaatse gestorte beton. Met de start van het bedrijf hebben de eigenaars direct de keuze gemaakt om met Tekla Structures te werken, vanwege de vele mogelijkheden qua prefab tekenen, multi-material modelleren en het maken van IFC-exports. Het bedrijf tekent nu naast beton ook staalconstructies uit dankzij het multi-material aspect van Tekla Structures subscription. “Zo kunnen we een volledig model opbouwen met verschillende soorten elementen, waarmee we een compleet pakket kunnen aanbieden”, vertelt Cuypers. De abonnementsvorm geeft hiermee verder vorm aan het sleutelwoord binnen KREANTIS: flexibiliteit.

Flexibele werkomgeving

“Voor prefab beton leek Tekla Structures ons het meest aangewezen tegenpakket. Dit om ons de nodige vrijheid te geven als onafhankelijk tekenbureau”, aldus Cuypers, eigenaar van KREANTIS. “In januari 2022 zijn we gestart met twee subscription-licenties en in diezelfde maand zijn er twee collega’s bijgekomen, waardoor we met vier waren. Op dat moment hadden we twee Tekla-licenties en twee AutoCAD-licenties. Inmiddels zijn we in totaal met acht medewerkers in België en drie collega’s in Albanië met in totaal zes Tekla-licenties. Het voordeel is dat ze in Albanië met dezelfde instellingen werken. Via Tekla Model Sharing worden de modellen gedeeld en de productieplannen komen er op exact dezelfde manier uit als dat ze hier in België gemaakt worden. Dit was ook wel een reden om Tekla Structures te kiezen. Tekla Model Sharing zorgt voor een flexibele werkomgeving, waarin thuis- en internationaal werken is ingeburgerd.”

Naast beton- nu ook staalprojecten

Cuypers vertelt trots: “We focussen ons niet alleen op prefab beton, maar ook op industriebouw, burgerlijke bouwkunde, al het ter plaatse gestorte beton en zelfs ook leidingen van civiele constructies. Dat gebeurt allemaal bij ons.” Door voor Tekla Structures subscription te kiezen, heeft KREANTIS nu ook de mogelijkheid om staalconstructies uit te tekenen. “Op een gegeven moment is de vraag gekomen om iets in staal te tekenen en dit hebben we toen gedaan om met staal te beginnen. Het is een uitbreiding van wat we kunnen aanbieden. Het is nog wel veel werk om staal verder op touw te zetten, maar wat we nu moeten doen, dat lukt goed met stuks- en werktekeningen. Na enkele interne testprojecten om alles onder de knie te krijgen, heeft dit geresulteerd in een eerste staalproject.”

Veel mogelijkheden

Over de toekomst van KREANTIS is Cuypers helder: “In de toekomst gaan we verder bezig met prefab en willen we blijven automatiseren, met name het automatiseren van een output naar plannen toe. Wat we verder aan het bekijken zijn, is om de burgerlijke bouwkunde, dus de bruggen en de tunnels, te wapenen in Tekla Structures. Er is gewoon erg veel mogelijk in Tekla Structures.”

Van ontwerp tot montage

Tekla Structures is een 3D BIM-software waarmee u gemakkelijk uw BIM-projecten ontwerpt, detailleert, plant, coördineert en beheert. Hierbij is het mogelijk direct én automatisch de productiegegevens voor staal-, hout- en betonbouwers of aannemers te genereren. Benieuwd naar de mogelijkheden van Tekla Structures voor uw bedrijf? Vul het formulier op deze pagina in en Construsoft neemt zo snel mogelijk contact met u op.


Construsoft

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Jos Obbink

Adres:
Hengelder 16, 6902 PA Zevenaar, Nederland

Telefoon:
0316 20 00 00

Over Construsoft:
Construsoft levert software voor Building Information Modeling (BIM) aan bedrijven in de bouw, infrastructuur en energie-industrie in meer dan 30 landen in Europa en Zuid-Amerika. Als leverancier en ontwikkelaar van BIM-software zijn we uitgegroeid tot marktleider in de staalbouw en hard op weg om ook de marktleider in andere branches te worden. Inmiddels zijn meer dan duizenden projecten wereldwijd uitgevoerd met Trimble BIM-software, waar onder Tekla en Vico Office. De fases waarin software is toegepast, zijn: ontwerp, begroten, calculeren, planning, voorcalculatie, constructief, staal-, beton- en HSB-detaillering, fabricage, montageplanning, uitvoering (ook LEAN).

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.