Webinars ‘BIM’mers aan het woord’ KUBUS geven inkijk in BIM in praktijk

Verslagen 04-11-2020 om 14:57 - Opdrachtgevers - Softwareleveranciers


Webinars ‘BIM’mers aan het woord’ KUBUS geven inkijk in BIM in praktijk


​KUBUS organiseert een reeks webinars met de titel ‘BIM’mers aan het woord’. De softwareleverancier brengt BIM-gebruikers van via deze weg in gesprek met bedrijven die relatief weinig ervaring hebben met BIM. De deelnemers kijken mee bij BIM-cases onder leiding van BIM-productspecialist Gijs Verhagen van KUBUS. Het Nationaal BIM Platform luisterde een keer mee bij de presentatie van Roy Akkermans van architectenbureau Goedehuizen.

Door Ed den Boer, oprichter Het Nationaal BIM Platform

De webinars BIM’mers aan het woord van KUBUS zijn relatief kleinschalig en daarom juist interactief en gefocust. In de online bijeenkomst vertelt Akkermans hoe hij de BIM-software van Archicad in één of meerdere projecten combineert met andere software zoals BIMx. Ook vertelt de BIM’mer aan het woord hoe hij de overstap naar Archicad heeft ervaren en hoe KUBUS hem daarin heeft begeleid. De enthousiaste ‘gastheer’ is Gijs Verhagen van KUBUS en hij heeft een achtergrond in de architectuur, dus weet hij waar hij het over heeft. Verhagen coördineert de webinar en zorgt ervoor dat deelnemers vragen kunnen stellen.

Woningbouw

Architectenbureau Goedehuizen was in de editie van afgelopen vrijdag in de persoon van architect en eigenaar Roy Akkermans ‘aan het woord’. Goedehuizen is in 2014 overgestapt van tekenen in 2D met Autocad naar de BIM-software van Archicad. De projecten die zijn kantoor uitwerkt, zijn veelal particuliere woningen in het hogere segment en vraagstukken over renovatie of herbestemming van bestaand vastgoed. Akkermans nam de deelnemers mee in drie verschillende projecten. De nieuwbouw van een grote, luxe, vrijstaande villa, de renovatie van een bestaande monumentale woning en tot slot de herinrichting van het interieur en de indeling van vakantiewoningen in een vakantiepark zoals van Center Parcs of Roompot.

Nieuwe mogelijkheden

Akkermans vertelde enthousiast dat de overstap die in eerste instantie voorzichtig is aangepakt. Naarmate de leercurve sneller ging, had het bureau Archicad binnen drie jaar omarmd. “Het gebruik van Archicad heeft veel nieuwe mogelijkheden voor ons gecreëerd”, vertelde Akkermans. “Zowel de vrijheid in het presenteren van het ontwerp en de nieuwe samenwerkingen die we nu ervaren als de toegang tot andere type opdrachten zijn voor ons zeer bevredigend gebleken. In de samenwerking met KUBUS zijn we de afgelopen jaren goed begeleid en dat hebben we als efficiënt ervaren.”

Leerzaam

De webinars duren één uur en zijn duidelijk en eenvoudig te volgen. Er is voor deelnemers veel ruimte om tijdens en na de presentatie vragen te stellen. De antwoorden zijn adequaat maar ook praktisch omdat ze uit de mond komen van een ervaringsdeskundige. De BIM’mers aan het woord zijn natuurlijk wel tevreden klanten van KUBUS, maar desalniettemin hebben deelnemers echt contact met een professional die werkt met BIM. De serie webinars is dus enerzijds een mooi middel om klanten te laten vertellen over hun ervaringen met BIM-software en anderzijds voor deelnemers, met relatief beperkte ervaring met BIM, een kans om een aardig inkijkje in de mogelijkheden van BIM-software, in dit geval van Archicad.

Deze webinar van KUBUS kan worden teruggekeken: Architectenbureau Goedehuizen

Aanmelden voor de volgende webinars: KUBUS


Redactie

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Redactie Het Nationaal BIM Platform

Adres:
Flemingweg 8, 2408 AV Alphen aan den Rijn, Nederland

Telefoon:
088 776 34 44

E-mail:
Openen

Over Redactie:
Het Nationaal BIM Platform is de community voor iedereen met interesse in het nieuwe bouwen, Bouwwerk Informatie Modellen (BIM), 3D-bouwen en innovaties in de bouw. We informeren over trends en bedrijven in de bouwsector en verbinden BIM-specialisten en bedrijven met elkaar.

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.