Women in BIM: de wereldwijde BIM-markt

Nieuws 25-08-2021 om 11:14 - BIM-adviseurs


Women in BIM: de wereldwijde BIM-markt


De wereldwijde BIM-markt zal de komende jaren naar verwachting aanzienlijk groeien. Daarom bespreken de regionale leiders van Women in BIM (WIB) in Chili, de VS, Griekenland en Australië hoe BIM wordt toegepast in hun deel van de wereld.

De wereldwijde BIM-markt had in 2019 een omvang van 5.2 miljard dollar en zal in 2027 naar verwachting ruim 15 miljard dollar bedragen, volgens cijfers van Allied Market Research. Er zijn wereldwijd echter nog steeds regio’s met lage niveaus van digitalisering in de bouwsector. Deze regio’s vormen een uitdaging voor de BIM-omgeving als geheel.

Wereldwijd netwerk

Women in BIM (WIB) is een wereldwijd netwerk van vrouwelijke professionals die binnen de BIM-omgeving werken. Zij pleiten voor nieuwe digitale werkmethoden om de digitale constructie op universele schaal te versnellen.

20 landen, 50 leiders

WIB is actief in 20 landen en heeft bijna 50 regionale leiders. De rol van een regionale leider is niet alleen om vrouwen in BIM te ondersteunen en te promoten in hun regio, maar ook om andere leden te helpen hun professionele netwerken uit te breiden, hun vaardigheden bij te schaven en kennis uit te wisselen om zo te helpen bij verdere loopbaanontwikkeling.

Deze activiteiten spelen een belangrijke rol bij de groei van de wereldwijde BIM-markt. Daarom sprak PBCToday met vier WIB Regional Leads over de huidige niveaus van BIM-adoptie in hun regio’s.

Lees via onderstaande link verder voor de korte interviews met Natalia Díaz uit Chili, Lindsay Prichard-Fox uit de VS, Nicoleta Panagiotidou uit Griekenland en Jenny Tseng uit Australië.

Bron: PBCToday


Redactie

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Redactie Het Nationaal BIM Platform

Adres:
Flemingweg 8, 2408 AV Alphen aan den Rijn, Nederland

Telefoon:
088 776 34 44

E-mail:
Openen

Over Redactie:
Het Nationaal BIM Platform is de community voor iedereen met interesse in het nieuwe bouwen, Bouwwerk Informatie Modellen (BIM), 3D-bouwen en innovaties in de bouw. We informeren over trends en bedrijven in de bouwsector en verbinden BIM-specialisten en bedrijven met elkaar.

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.