XR10 met HoloLens biedt toekomst voor verbetering werkprocessen Smulders

Nieuws 26-01-2023 om 11:12 - Aannemers en bouwbedrijven - BIM-adviseurs - BIM-cloudplatforms - Softwareleveranciers


XR10 met HoloLens biedt toekomst voor verbetering werkprocessen Smulders


Werken met hologrammen is niet meer iets van de toekomst, maar wordt al in diverse praktijksituaties toegepast. De gepatenteerde Trimble XR10 met HoloLens is op dit moment een van de veiligste en meest bruikbare opties om toe te passen in een praktijksituatie, waarbij een HoloLens 2 is geïntegreerd met een bouwhelm. Hierbij kan op kantoor, maar zeker ook op de bouwplaats gewerkt worden met digitale 3D-modellen, die als hologram worden getoond als een overlay in de echte wereld.

Specialist in grootschalige staalbouwprojecten Smulders (Eiffage) uit het Belgische Arendonk onderwierp het apparaat aan een serie van testen in de praktijk. Wij spraken Juan Reyntjens, Project Engineer bij Smulders, samen met zijn collega Hendrik Wouters, over hun bevindingen.

Lees hier het complete verhaal.


Construsoft

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Geen contactpersoon.

Adres:
Hengelder 16, 6902 PA Zevenaar, Nederland

Telefoon:
0316 20 00 00

Over Construsoft:
Construsoft levert software voor Building Information Modeling (BIM) aan bedrijven in de bouw, infrastructuur en energie-industrie in meer dan 30 landen in Europa en Zuid-Amerika. Als leverancier en ontwikkelaar van BIM-software zijn we uitgegroeid tot marktleider in de staalbouw en hard op weg om ook de marktleider in andere branches te worden. Inmiddels zijn meer dan duizenden projecten wereldwijd uitgevoerd met Trimble BIM-software, waar onder Tekla en Vico Office. De fases waarin software is toegepast, zijn: ontwerp, begroten, calculeren, planning, voorcalculatie, constructief, staal-, beton- en HSB-detaillering, fabricage, montageplanning, uitvoering (ook LEAN).

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.