Ziekenhuis en Hogeschool Breda gebruiken BIM

Nieuws 19-01-2021 om 11:30 - BIM-adviseurs - Onderwijs en opleidingen


Ziekenhuis en Hogeschool Breda gebruiken BIM


Het Amphia ziekenhuis en Avans Hogeschool in Breda starten dit jaar met een gemeenschappelijk onderzoeksprogramma. In dit onderzoeksprogramma staat het Bouw Informatie Model (BIM) centraal. Amphia gebruikte dit model om het nieuwe ziekenhuis eerst virtueel te ontwikkelen, voordat dit werd gebouwd.

Nu het nieuwe ziekenhuis in gebruik is genomen, wil Amphia de innovatieve kansen en mogelijkheden die BIM biedt verder verkennen. Hiervoor zocht Amphia samenwerking met Avans Hogeschool. De bouwgerelateerde opleidingen en het Expertisecentrum Technische Innovatie van Avans Hogeschool investeerden de afgelopen jaren namelijk al veel in de ontwikkeling van kennis en expertise op het gebied van BIM, digitalisering en virtueel bouwen.

Lees via onderstaande link verder.

BronBredaVandaag

Foto: Jeroen van Eijndhoven / Beeld Werkt


Redactie

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Redactie Het Nationaal BIM Platform

Adres:
Jac. P. Thijsseweg 1G, 2408 ER Alphen aan den Rijn, Nederland

Telefoon:
088 776 34 44

E-mail:
Openen

Over Redactie:
Het Nationaal BIM Platform is de community voor iedereen met interesse in het nieuwe bouwen, Bouwwerk Informatie Modellen (BIM), 3D-bouwen en innovaties in de bouw. We informeren over trends en bedrijven in de bouwsector en verbinden BIM-specialisten en bedrijven met elkaar.

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.