Functie

Titel:

Internationaal BIM-engineer MEP & Structural

Opleiding:

MBO, HBO

Studierichting:

Studierichting

Type baan:

Fulltime

Uren:

38

Salarisniveau:

Ervaring:

5-10 jaar+

Bedrijf

Bedrijf:

SdB Recruitment

Plaats:

Rotterdam/Internationaal (Zuid-Holland)

Plaatsingsdatum:

22 november 2018

Uiterste reactiedatum:

31 januari 2019

Contactpersoon:

Ed den Boer

Solliciteer
Terug naar overzicht

Internationaal BIM-engineer MEP & Structural

Korte functieomschrijving:

Werk jij graag aan internationale projecten?

Word jij enthousiast van lastige montagevraagstukken waarbij maximale efficiëntie, robotisering en (nog te ontwikkelen) nieuwe innovaties het project nog beter financieel haalbaar maken? Ben je helemaal ‘into BIM’ en beheers je software zoals Revit, AutoCAD, Dynamo, Navisworks en Solibri? Spreek je behalve Nederlands ook goed Engels en wellicht een andere buitenlandse taal? Lees dan eens verder!

Uitgebreide functieomschrijving:

In deze functie van BIM-engineer ben je verantwoordelijk voor het creëren van montageoplossingen. Je bent bezig met berekenen, uitwerken en controleren van montage- en ondersteuningsmodellen voor installaties van grote internationale utilitaire projecten. Daarnaast krijg je veel mogelijkheden voor zelfontplooiing en ben je een vraagbaak voor collega’s op het gebied van BIM.

 

Verantwoordelijkheden

  • Het onderzoeken en analyseren van technische montage installatievraagstukken en dit vertalen naar een technische aanpak en BIM-oplossing
  • Ondersteuning projectmanager voor acquisitie en engineeringsdiensten
  • Het beoordelen van aangeleverde BIM-modellen van derden
  • Technisch coördineren, verwerken en documenteren van gegevens en deze als aspectmodel samenbrengen in het BIM-model
  • Directe communicatie met de BIM-Modelleurs en projectmanager
  • Actieve input en sparringpartner worden voor collega's die belast zijn met de verdere ontwikkeling van modelleringsdiensten en software
  • Trainen van lokale (buitenlandse) BIM-modelleurs en engineers

Standplaats is Rotterdam maar je gaat voor overleg ook regelmatig naar (buitenlandse) projecten voor projectbesprekingen en ondersteuning voor acquisitietaken.

 

De organisatie

Onze opdrachtgever is een internationale toeleverancier van bouwkundige bevestigingsproducten. De wereld van BIM is volop in beweging zo ook voor deze toeleverancier met verreikende ambities om al hun producten in BIM aan te bieden en klanten te ontzorgen bij het opmaken van hun BIM-modellen en gebruik van hun producten.

Je krijgt een vast contract met uitstekende primaire, secundaire en tertiaire arbeidsvoorwaarden, persoonlijke ontwikkelingsplannen en uitstekende mogelijkheden om je verder te ontwikkelen binnen deze wervelende internationale organisatie.

Studierichting:

MEP-installaties, WTB, Bouwkunde (constructies)