Functie

Titel:

Sales Engineer Projecten

Opleiding:

MBO, HBO

Studierichting:

Studierichting

Type baan:

Fulltime

Uren:

40

Salarisniveau:

Ervaring:

Bedrijf

Bedrijf:

Walraven BV

Plaats:

Mijdrecht (Utrecht)

Plaatsingsdatum:

31 januari 2019

Uiterste reactiedatum:

5 februari 2019

Contactpersoon:

Erik Straathof

Terug naar overzicht

Sales Engineer Projecten (fulltime)

Korte functieomschrijving:

De Sales Engineer maakt deel uit van het Nederlandse verkoopteam en richt zich specifiek op de projectenmarkt. In een vroegtijdig stadium van een project is de Sales Engineer al betrokken en bedenkt en presenteert oplossingen. Behalve technische oplossingen die verband houden met ons assortiment denkt de sales engineer mee op het gebied van logistiek, veiligheid, digitalisering en duurzaamheid. De uitgebrachte adviezen worden door de sales engineer uitgewerkt in projectvoorstellen en offertes. Na gunning begeleidt de sales engineer het hele project tot en met oplevering en nazorg. De rol kent o.a. doelstellingen op het gebied van projectomzet en –rendement, omvang projectenportefeuille en tijdige realisatie van projecten. In de dagelijkse praktijk bezoek je bouwprojecten, voorschrijvers, ontwikkelaars, aannemers en installateurs. Je adviseert, geeft productpresentaties en fungeert als technische vraagbaak voor alle betrokken partijen.

Uitgebreide functieomschrijving:

Wat maakt het leuk?

  • De vele externe contacten met verschillende partijen in de bouwkolom
  • Het team dat intern voor je klaar staat om je te helpen bij het realiseren van je doelstellingen
  • Dat jouw input belangrijk is voor productmanagement en product development
  • De omvang van de projecten waar jij je mee bezig houdt
  • Dat je met een duidelijke lange termijn visie aan het werk bent
  • Dat je voor een groot gedeelte zelf kunt bepalen hoe je te werk gaat
  • De internationale projecten waarbij je mogelijk betrokken wordt
  • Werken bij een multinational met de kracht van een familiebedrijf

Wat maakt jou onze ideale kandidaat?

Ruime kennis van en een opleidingsachtergrond in de installatietechniek/werktuigbouwkunde of bouwtechniek zijn vereist. Daarnaast is een moderne visie op onze markt van belang. Je doet geen dingen omdat het altijd zo wordt gedaan, je doet het omdat het de beste manier is en anders ben je niet bang om afwijkende voorstellen te doen. Verder ben je sterk op digitaal gebied. Je bent bekend met BIM en kan werken met Revit en technische berekeningssoftware. Jouw communicatieve vaardigheden zijn zo ontwikkeld dat je op alle niveaus als gesprekspartner wordt gezien.

Werken bij Walraven betekent werken in een trots bedrijf met de kernwaarden betrouwbaar, betrokken, no-nonsense, inventief en ondernemend. Een ambitieuze, financieel gezonde en stabiele omgeving, een goede beloning, veel vrije dagen en stimulerende mogelijkheden voor ontwikkeling zijn zo maar een paar aspecten waar wij je graag meer over vertellen.

Zie jij jezelf dit doen en denk je dat je bij ons past of heb je vragen? Neem dan contact op met Erik Straathof via mail: erik.straathof@walraven.com

Studierichting: