Functie

Titel:

Productontwikkelaar met projectmanagement skills

Opleiding:

MBO, HBO

Studierichting:

Studierichting

Type baan:

Fulltime

Uren:

40

Salarisniveau:

Ervaring:

Bedrijf

Bedrijf:

Walraven BV

Plaats:

Mijdrecht (Utrecht)

Plaatsingsdatum:

31 januari 2019

Uiterste reactiedatum:

5 februari 2019

Contactpersoon:

Erik Straathof

Terug naar overzicht

Productontwikkelaar met projectmanagement skills (fulltime)

Korte functieomschrijving:

Deze technische functie is écht gericht op innovatie en productontwikkeling, waarbij je altijd de nieuwste trends volgt. Je doet verbetervoorstellen, bedenkt nieuwe slimmigheden voor onze producten en gaat met klantbehoeften aan de slag. Jouw slimme oplossingen en ideeën kunnen leiden tot strategische beslissingen op het gebied van ons productportfolio. Je ontwikkelt niet alleen, maar voert ook de tests uit en begeleidt het ‘first production’ proces in samenwerking met onze productieafdelingen. Je bent dus van A tot Z betrokken bij het productontwikkelingsproces.

Je vervult de rol vanuit het hoofdkantoor van Walraven en hebt een coördinerende rol naar de lokale productontwikkelaars in onze andere vestigingen verspreid over Europa, USA en het Midden-Oosten. Je leidt grote projecten op het gebied van productontwikkeling en zorgt ervoor dat er door de Walraven Group volgens de geldende procedures en standaarden gewerkt wordt. De ene werkdag ben je dus zelf aan het ontwikkelen, terwijl je de andere dag je collega productontwikkelaars begeleidt met hun lokale productontwikkelingsprojecten.

Kortom, een rol voor een engineer met projectmanagement skills!

Uitgebreide functieomschrijving:

Wat maakt deze functie leuk?

 • Nieuwe producten of productinnovaties worden door jou ontworpen;
 • Je hebt een belangrijke rol in het continu verbeteren en vernieuwen van ons productportfolio;
 • Strategische keuzes worden o.a. gebaseerd op jouw voorstellen en ideeën;
 • Je beperkt je niet alleen tot het ontwikkelen van de producten, maar bent ook verantwoordelijk voor het selecteren van de juiste machines en processen waarmee we de producten kunnen maken;
 • De verantwoordelijkheid die je draagt als projectleider van grote productinnovaties;
 • Je hebt een internationale rol, je reist regelmatig, ziet wat van de wereld en werkt met productontwikkelaars uit andere landen waar Walraven gevestigd is;
 • De afwisseling in je werk, geen dag is hetzelfde;
 • Onze techniek!

 

Wat maakt jou onze ideale productontwikkelaar?

 • Je hebt minimaal een opleiding op HBO niveau in technische richting (WTB / Engineering)
 • Je hebt kennis op het gebied van productontwikkeling (design)
 • Je hebt kennis enige van machines en productieprocessen
 • Je bent bekend met verschillende technieken voor het ontwikkelen en vervaardigen van producten
 • Je vindt het een uitdaging om te werken in een productieomgeving en bezig te zijn met innovatie van producten en productieprocessen
 • Je spreekt en schrijft goed Nederlands en Engels
 • Je hebt kennis van CAD systemen, zoals Solid Works
 • Je bent bereid (internationaal) te reizen

Techniek zit in jouw genen! Daarnaast ben je creatief, nauwkeurig en pak je de lead in projecten. Je bent steeds op zoek naar de nieuwste technieken en slimste oplossingen voor onze producten. Je bent een echte adviseur voor het management als het gaat om technische vraagstukken die leiden tot strategische keuzes.

 

Walraven in Mijdrecht, een multinational met een hart!

Walraven is een internationaal familiebedrijf waar dagelijks ruim 1000 medewerkers vol trots en passie werken voor onze klanten; duizenden installatiebedrijven verspreid over de hele wereld.  Ons hoofdkantoor zit in Nederland (Mijdrecht) en we hebben productie- en verkoopvestigingen in 17 landen.

Walraven is uniek vanwege haar sociale en ondernemende karakter. Mensen staan centraal en zijn ons belangrijkste kapitaal. Kansen in de markt worden gezien en benut, waarbij de risico’s zorgvuldig in kaart worden gebracht.

Werken bij Walraven betekent werken in een trots bedrijf met de kernwaarden betrouwbaar, betrokken, no-nonsense, inventief en ondernemend. Een ambitieuze, financieel gezonde en stabiele omgeving, een goede beloning, veel vrije dagen en stimulerende mogelijkheden voor ontwikkeling zijn zo maar een paar aspecten waar wij je graag meer over vertellen.

 

Heb je zin in een nieuwe uitdaging bij Walraven?

Neem dan contact op met Erik Straathof via telefoon: 0297 23 30 00, mobiel: 06 205 46 135 of email: erik.straathof@walraven.com

Studierichting: