Functie

Titel:

Senior Adviseur BIM

Opleiding:

WO, HBO,

Studierichting:

Type baan:

Uren:

Salarisniveau:

Ervaring:

5

Bedrijf

Bedrijf:

Brink Management / Advies

Plaats:

Rotterdam (Zuid-Holland)

Plaatsingsdatum:

9 oktober 2019

Uiterste reactiedatum:

Contactpersoon:

Toine Bullens

Terug naar overzicht

Senior Adviseur BIM

Korte functieomschrijving:

Ben jij iemand die het gaaf vindt om BIM te implementeren in (complexe) infra- en utiliteitsbouwprojecten? Kom ons team versterken, werk samen met ervaren en gedreven collega’s en ontwikkel het vakgebied samen met ons verder.

Uitgebreide functieomschrijving:

De infra-, bouw- en vastgoedsector staat voor grote uitdagingen die alle maatschappelijke thema’s raken. Ontwikkelingen gaan in een razend tempo. Projecten worden complexer en daarbij veranderen samenwerkingsverbanden en verantwoordelijkheden. Het BIM zorgt dat op basis van de juiste informatie, op het juiste moment, door de juiste partij, de juiste actie wordt ondernomen.

Ben jij iemand die het gaaf vindt om BIM te implementeren in (complexe) infra- en utiliteitsbouwprojecten? Kom ons team versterken, werk samen met ervaren en gedreven collega’s en ontwikkel het vakgebied samen met ons verder.

Wat ga je doen?

Je gaat aan de slag met vraagstukken binnen complexe projecten in de infrastructuur- en utiliteitsbranche. Je werkt aan de opdrachtgevers- of aan de opdrachtnemerszijde aan projecten die zich in verschillende stadia bevinden. Van de initiatief- tot de uitvoeringsfase met bovendien een veranderkundig karakter.

Je begeleidt binnen projecten het proces waarin het BIM wordt ontwikkeld. De toegevoegde waarde van BIM binnen het project heeft hierbij altijd de hoogste prioriteit. Vanuit dat perspectief bepaal je hoe het BIM het beste ingezet wordt en adviseer je de opdrachtgever over de inhoud en toepassing hiervan. Je houdt rekening met vragen zoals welke partijen met het BIM gaan werken en welke specificaties hierbij van belang zijn. Daarnaast toets en bewaak je de kwaliteit van de informatie die in het BIM wordt opgeslagen en uitgewisseld.

Je bent geen BIM modelleur, maar bent echt de procesbegeleider die specificaties uitwerkt en kaders stelt waarbinnen de modelleurs het BIM ontwikkelen. Je werkt zelfstandig, maar krijgt wel begeleiding en coaching van ervaren collega’s. Je krijgt een functie met veel diversiteit, waarin je de steun en toeverlaat bent van onze Senior BIM specialist.

Wat kun je verwachten?

Brink Management / Advies biedt je een persoonlijke, professionele en afwisselende werkomgeving, op één van onze kantoren in het hart van Rotterdam of Eindhoven, met uitdagende projecten in multidisciplinaire teams. Via een breed aanbod aan incompany-opleidingen en coaching krijg je de mogelijkheid om je, vanuit de rol van Senior Adviseur BIM,  verder te ontwikkelen.

We vinden het belangrijk dat je arbeidsvoorwaarden aansluiten bij jouw persoonlijke situatie. We bieden je als medewerker de mogelijkheid om een deel van de arbeidsvoorwaarden naar eigen inzicht in te zetten door middel van het persoonlijk budget. Dit budget houdt in dat je, naast het salaris, beschikt over een ‘vrij’ besteedbaar budget dat je kunt inzetten voor verschillende doelen zoals het aankopen van extra vrije dagen of pensioen.  Als de vraag van thuis verandert, kun je de condities op het werk mee veranderen.

Wat verwachten we van jou?

  • Je hebt een afgeronde HBO of WO opleiding in de richting Civiele Techniek, Bouwkunde of vergelijkbaar.
  • Je hebt zo’n 5 jaar ervaring met BIM in complexe projecten in een coördinerende of regisserende rol.
  • Je hebt ruime inhoudelijke kennis van, een duidelijke visie op BIM en bent vaardig in het overbrengen van je kennis en visie.
  • Je bent makkelijk in de omgang en kunt communiceren op diverse niveaus met betrokkenen  en in staat mensen te motiveren en te enthousiasmeren voor BIM.
  • Je ziet kansen binnen projecten van collega’s of opdrachtgevers en pakt hierop door.
  • Je hebt de ambitie om je verder te ontwikkelen tot een boegbeeld op het gebied van BIM.

Al kriebels in je buik?

Solliciteer dan hier en stuur je CV en motivatiebrief mee. Bij vragen kun je natuurlijk ook eerst contact opnemen met Annemieke Hamakers, Recruiter, via a.hamakers@brink.nl of op 010 237 02 63.

Op acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet ingegaan.

Brink Management / Advies

Vastgoed met al haar uitdagingen en invalshoeken. Dat is ons ding. We zijn ervoor in de wieg gelegd. Zijn ervoor in de collegebanken gekropen. We hebben er jarenlang ervaring voor opgedaan. Van binnen en van buiten geanalyseerd, uitgerekend en getest. Geblokt, gezwoegd, gezweet. We hebben er alles voor over. Om elke keer weer dichtbij te kunnen zijn. Pal naast haar te staan. Eigenlijk zijn wij verliefd op vastgoed. Tot over onze oren. Jij ook?

Binnen een dynamische, compacte netwerkorganisatie met een informele sfeer krijg jij alle ruimte om je kennis en ervaring te delen. Wij hebben een groot aantal actuele projecten en een nog grotere hoeveelheid top referentieprojecten.

Samen met jou bouwen we onze positie in de markt nog verder uit. Hierbij kun je collegialiteit verwachten van ruim 150 gedreven ‘vakidioten’, die heimelijk verliefd zijn op vastgoed. Het zit in hun DNA. Hierdoor zetten ze net even een stapje extra en leggen ze de lat steeds hoger.

Studierichting: