Functie

Titel:

Tender Manager

Opleiding:

HBO

Studierichting:

hbo- of wo-opleiding richting Bouwkunde, Technische Bedrijfskunde of vergelijkbaar

Type baan:

Fulltime

Uren:

40

Salarisniveau:

€Mark

Ervaring:

5

Bedrijf

Bedrijf:

thinkproject

Plaats:

Utrecht (Utrecht)

Plaatsingsdatum:

11 februari 2020

Uiterste reactiedatum:

1 april 2020

Contactpersoon:

Judith Kana

Terug naar overzicht

Altijd al willen richten op digitale transformatie in bouw, infra en energie?

Korte functieomschrijving:

thinkproject Benelux (Utrecht) levert innovatieve oplossingen ter ondersteuning van informatie-uitwisseling en online samenwerking rond grote bouwkundige projecten. In Nederland maken organisaties als VolkerWessels, BAM, Tennet en Vattenfall gebruik van de diensten van thinkproject.

Uitgebreide functieomschrijving:

Building bridges between digital and construction

thinkproject is sterk in ontwikkeling. Op het Duitse hoofdkantoor werken 400 mensen en daarnaast wordt thinkproject in 50 landen voor meer dan 15.000 projecten gebruikt. In Utrecht werkt een team van 10 enthousiaste professionals, dat zich richt op de top-30 van organisaties binnen de segmenten bouw, infra en energie. thinkproject Benelux wil met minimaal 20% per jaar groeien en om deze ambitie waar te maken is er nu een vacature voor de nieuwe rol van Tender Manager.

Winnende aanbieding

In deze nieuwe functie word je verantwoordelijk voor het complete tender-proces. Van kwalificatie tot de overdracht van een gewonnen tender aan het implementatie team. Je werkt hiervoor nauw samen met het Nederlandse team, support internationale tenders en hebt een belangrijke rol in het large deal desk in München. Je onderhoudt contact met grote Nederlandse en Scandinavische organisaties die actief zijn in bouw, infra en energie. Hierdoor weet je welke tenders er komen en kun je de klantvraag sturen richting de unieke oplossingen van thinkproject. Je ontwikkelt doordachte strategieën en met je collega’s kom je tot een winnende aanbieding die naadloos aansluit op de ambitie van je klant.

Spin in het web

Voor deze ‘spin in het web functie’ zoekt thinkproject een commerciële, doortastende en besluitvaardige professional. Een analytische persoon die communiceert vanuit inhoud en altijd de klantvraag als focus heeft. Je gaat de dialoog aan en zorgt er met jouw kennis, gedrevenheid en enthousiasme voor dat iedere betrokkene hetzelfde doel voor ogen heeft: het binnenhalen van projecten.

Gezien de complexiteit van de functie gaat de voorkeur uit naar iemand met een afgeronde hbo- of wo-opleiding richting Bouwkunde, Technische Bedrijfskunde of vergelijkbaar en minimaal 5 jaar werkervaring als tendermanager, bidmanager of in een soortgelijke commerciële rol.

thinkproject biedt

Bij thinkproject krijg je gelegenheid om het bedrijf verder op de kaart te zetten en mede vorm te geven. Ook voor jezelf zijn er volop ontwikkel- en carrièremogelijkheden. thinkproject heeft een platte bedrijfsstructuur en biedt veel ruimte voor initiatief en creatieve ideeën. Het vaste salaris is concurrerend. Daarnaast is er een bonusregeling en zijn secundaire arbeidsvoorwaarden uitstekend.

Studierichting:

hbo- of wo-opleiding richting Bouwkunde, Technische Bedrijfskunde of vergelijkbaar